YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


MHP LİDERİ BAHÇELİ BÜLENT ECEVİT'İN MESAJINI ALDI
Bahçeli: Buzlar erimeli

Başbakan Ecevit'in önceki gün grup toplantısında yaptığı konuşmada verdiği mesaj yerini buldu. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan MHP lideri Bahçeli, "Buzlar erimeli" dedi.

ŞABANÖZÜ- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, TBMM Soruşturma Komisyonu'nda, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz hakkında alınan kararın ardından yaşananlara ilişkin olarak, "Türkiye şartlarına göre aradaki buzlar erimeli" dedi. Bahçeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile Çankırı'da meydana gelen depremden etkilenen Şabanözü ilçesinde, Kaymakam İlyas Tekin'den brifing aldı. Bahçeli, ilçede can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

'Sabırla karşılamak lazım'

Bir gazetecinin Yılmaz'ın dün TBMM grubunda yaptığı konuşmada, Komisyonun MHP'li üyelerinin Yüce Divan'a sevki yönünde oy kullanmalarını kasıt olarak değerlendirdiğini belirterek, "Böyle bir kasıt var mı?" sorusuna Bahçeli, "Zannetmiyorum, grupta yaptığım konuşmada da ifade ettim. MHP'nin değerli milletvekilleri siyasi amaçlı, yanlı, maksatlı davranış içine girmezler" karşılığını verdi. Bahçeli'ye, Yılmaz'ın 'çekilebilirim' sözünün hatırlatılması üzerine de MH P lideri, "Sabırla karşılamak lazım" dedi.

'İki depremi de aşarız'

Bahçeli, "Aradaki buzların erime ihtimali var mı?" şeklindeki soruya da, "Erimeli, Türkiye şartlarına göre" dedi. Devlet Bahçeli'nin, depremin değil de bu siyasi konunun ön plana çıkacağını söylemesi üzerine, bir gazeteci "Ama iki deprem aynı anda oluyor" dedi. Bahçeli de bunun üzerine, Türkiye'nin iki depremi de aşacak güçte olduğunu ifade etti.




Kağıda basmak için tıklayın.

'İptali yarar getirmez'
Kongrenin iptalini istemenin bir yarar getirmeyeceğini belirten FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, "Kongre bitti. Kazananları tebrik ettik" diye konuştu.
Tasarı Anayasa'ya aykırı
'Allah bir daha vermesin'
ÇUBUK- MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, depremde her türlü can kaybını önlemek ve depreme karşı tedbir almanın eğitim ve şuurlanmaya bağlı olduğunu söyledi. Bahçeli, merkez üssü Çankırı'nın Çerkeş ilçesi olan depremden etkilenen Ankara'nın Çubuk ilçesine gelerek, incelemelerde bulundu. Devlet Bahçeli ile beraberinde gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, ilk olarak Hükümet Konağı'nda Ankara Valisi Yahya Gür, Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'dan bilgi aldı. Kaymakam Erguvan'ın vatandaşların evlerinin hasar tespitinin yapılmasını istediğini söylemesi üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanı Aydın, 12 Haziran Pazartesi günü, saat 17.00'ye kadar hasar tespit işlemlerinin sona ereceğini bildirdi. Bahçeli de "Cenab-ı Allah böyle bir deprem göstermesin" dedi. Bahçeli, Çankırı'da meydana gelen ve Çubuk'u da etkileyen depremde, Ankara Valisi'nin, Çubuk Kaymakamı'nın, Belediye Başkanı'nın hemen bölgeye geldiğini, bütün tedbirleri aldıklarını ve gerekli her şeyin yapıldığını söyledi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...