YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Yakalandıkları gün 'katil' ilan edilen Karakuş ve Çelik'in masum oldukları anlaşıldı

'Suikastle ilgileri yok'

Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Abdülhamit Çelik ve Yusuf Karakuş'un Mumcu suikastiyle ilgilerinin olmadığını, suikasti, Ferhan Özmen'in gerçekleştirdiğini söyledi.

BAKÜ- Umut Operasyonu çerçevesinde 6 Mayıs tarihinde gözaltına alındıktan hemen sonra 'Mumcu'nun katilleri' olarak kamuoyunu sunulan Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik'in, suikastle ilgilerinin olmadığı anlaşıldı. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Abdülhamit Çelik ve Yusuf Karakuş'un Mumcu suikastiyle alakalarının bulunmadığını açıkladı. Başta İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere üst düzey yetkililer, operasyondan hemen sonra yaptıkları açıklamalarda, gözaltına alınan zanlılar için 'Mumcu'nun katilleri' yakalandı şeklinde kesin açıklamalarda bulunmuşlardı. Mumcu suikastini 'itiraf' ettikleri ileri sürülen Karakuş ve Çelik'e, medya ordusu eşliğinde Karlı Sokak'ta suikastin tatbikati de yaptırılmıştı! Son açıklama, "Karakuş ve Çelik'e ait olduğu belirtilen itiraflar işkence altında mı alındı?" sorusunun bir kez daha akla gelmesine neden oldu.

Bakü'de açıkladı

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'la birlikte Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Uğur Mumcu suikastini gerçekleştirdiklerini itiraf eden Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik'in olayla ilgilerinin olmadığının tespit edildiğini açıkladı. İskender, daha önce cinayeti üstlenen Ferhan Özmen'in saldırıyı gerçekleştirdiğinin anlaşıldığını söyledi. Kemal İskender, Mumcu cinayetini Ferhan Özmen'in işlediğini, Özmen'e de Necdet Yüksel ve Oğuz Demir'in yardımcı olduklarını söyledi. Özmen'in suikastte kullandığını iddia ettiği silah Sincan'da bir depoda bulunmuş ancak, üzerinde parmak izi tespit edilememişti. İskender, şu anda Umut Operasyonu çerçevesinde biri Türk, ikisi İranlı üç kişinin arandığını kaydetti.

Hesabını kim verecek?

Karakuş ve Çelik'e yaptırılan tatbikattan sonra ifadelerdeki çelişkiler dikkat çekmişti. Bazı yetkililer, "Çelişki falan yok. Bunların hepsi mahkemede çözülür" şeklindeki ifadeleri, Kemal İskender'in açıklamasından sonra bir kez daha akıllara geldi. İşte o dönemde verilen 'ifadeler' ve ortaya çıkan çelişkiler:

  • 17 ayrı suikastı üstlenen Özmen ve Yüksel'in Muammer Aksoy suikastında kullanılan tabancayı 10 yıl saklayıp, İranlılar'ın öldürülmesinde kullanılan silahları ise Çubuk Barajı'na atması dikkat çekti.

  • Kışlalı suikastını itiraf eden Ferhan Özmen, "Bomba düzeneğini bizim geldiğimiz otomobilde tamamladım" dedi. Titreşimden ve her türlü riskten uzak sakin bir yerde imal edilmesi gereken bombanın otomobilde tamamlanması çok riskliydi.

  • Necdet Yüksel, yer gösterirken doğrudan Kışlalı'nın evinin önüne gitme yerine, başka bir sokağa girip 400 metre yürüdükten sonra evin önüne geldi.




  • Kağıda basmak için tıklayın.

    Güzel: Hesap soracağım
    Hasan Celal Güzel'in "devletin askerini tahkir ve tezyif ettiği" iddiasıyla yargılandığı dava 'basın affı' kapsamında ertelendi. Güzel duruşmada illegal bir yapılanma olan BÇG'ye ağır eleştirilerde bulundu.
    Paraşüt Susurluk'a indi
    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün başlattığı 'Paraşüt Soruşturması'nda Susurluk'ta ismi geçen Necati Kurmel'in adına rastlandı.
    5 rublelik umut
    17 Ağustos'taki depremde herşeyi yıkılan Dündar ailesi yardım kabul etmiyor. Aile geleceğini ellerindeki 100 yıllık 5 Rus rublesine bağladı.
    YÖK 'Fatih'i görmedi
    11 vakıf üniversitesine 15,5 trilyon yardım yapılırken Fatih Üniversitesi kapsamdışı bırakıldı
    'Gülümse padişahım'
    Topkapı Sarayı, tarihinde bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sergi olan 'Tesâvir-i Âli Osman/Padişahın Portresi'yle, yurtiçi ve yurtdışındaki koleksiyonlardan 247 eseri biraraya getirdi.

    'Özel' sergiye 'özel' alan
    PADİŞAHIN Portresi/Tesâvir-i Âl-i Osman, saray bünyesinde bu sergi için özel olarak restore edilen Has Oda ve Hazine Koğuşları'nda sanatseverlerle buluştu. Türkiye İş Bankası'nın sponsorluğunda üç ayda gerçekleştirilen restorasyonla her iki binada da özgün mimari yapının izinden gidilerek orijinal zemin ortaya çıkarıldı. Her iki binada da Topkapı Sarayı'ndaki sergi salonlarında ilk kez uygulanan 'iklim kontrolü' sistemi hazırlandı. İklim kontrolü değerlerinin korunması için sergi mekanlarını aynı anda en fazla 60 kişi gezececek. Topkapı Sarayı'nın en önemli yapılarından biri olan Has Oda Koğuşu iç mekanın geçmişi Fatih Sultan Mehmet dönemine kadar uzanıyor. Uzun yıllar Osmanlı devlet yönetiminde görev alacak 'içoğlan'ların seğitim gördüğü mekan olarak hizmet veren binası, 15. yüzyıldan bu yana varlığını koruyor.

     


    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
    İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED
    Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...