YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'İptali yarar getirmez'

Kongrenin iptalini istemenin bir yarar getirmeyeceğini belirten FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, "Kongre bitti. Kazananları tebrik ettik" diye konuştu.

ANKARA- FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın başvuru olması halinde 1. Olağan Kongrelerinin iptal edilebileceğine ilişkin açıklamasını değerlendirirken, "Kongrenin iptalini istemek gibi bir davranışın partimize yarar getirmeyeceğini en azından düşünüyoruz" dedi. Arınç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, partilerin tüzüklerini incelemesinin yasal görevi olduğunu ifade etti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazete manşetlerine bakarak, FP'lilerin hiçbirisi 'Vural Savaş Allah senden razı olsun' deme noktasında değildir. Bu, Savaş'ın kendi göreviyle ilgili yaptığı bir incelemedir. Biz içeriğe bakıyoruz. 'Tüzük değişikliği hukuken geçirsiz' diyor. Bu yapılanların hukuki geçerliliğinin olmadığını yana yakıla anlatanlardan biri de benim. Hem hukuki olmadığı hem de maksatlı olarak yapıldığı dile getirildi. Bizim iddiamızın kongreden sonra olsa bile doğrulanması, hukuk adına, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler adına sevindirici bir olaydır."

'Kazananları tebrik ettik'

Arınç, kongre öncesi tespit edebildikleri kadarıyla üç tüzük maddesinde değişiklik yapıldığını, bu değişikliği çok geç haber aldıklarını ve yasal itirazlarını yapamadıklarını bildirdi. Arınç, "Buna rağmen kongre yapıldı ve kongrede delege çok önemli bir kararı ortaya koydu. Herşeye rağmen parti içindeki bu sesin doğru olduğunu benimsedi. Kongre bitti. Kazananları tebrik ettik. Onlar da arkadaşlarımızdır" diye konuştu

'Çizilmekten korkanlar...'

FP Grup Başkanvekili Arınç, tüzük değişikliği ile "çiziklerin önüne geçildiğini", delegelerin iradesinin elinden alındığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki de böylece çizilmekten korkan bazılarının alelacele yaptıkları bu tüzük değişikliği Siyasi Partiler Yasası'nın 90 ve 93. maddesine açıkça aykırı idi. Ancak biz bunu daima feragatta bulunan kişiler olarak, yargıya götürmedik." Partide üzerlerine düşecek her görevi yapmaya hazır olduklarını, ancak delege adına içlerinde bir ukde kaldığını bildiren Arınç, "Delege, iradesini açıkça kullanamamıştır. Dernek kongresinde bile delege listeler üzerinde oynama hakkına sahiptir" şeklinde konuştu.

'Yarar getirmez'

Arınç, tüzük değişikliğinin iptal edilmesinin kongre ile ilgili sonuçları olup olmayacağına ilişkin görüşlerini de söyle dile getirdi: "Kongrenin iptalini istemek gibi bir davranışın partimize yarar getirmeyeceğini en azından düşünüyoruz. Yapılacak şey, grubumuz GİK ve Başkanlık Divanı toplanacak ve gereken karar verilecektir." Arınç, bir gazetecinin sorusu üzerine, hukuki olarak FP Büyük Kongre üyelerinden her birinin kongrenin iptal edilmesi için başvurma hakkına sahip olduğunu, ancak böyle bir düşünce taşımadıkları tekrarladı. Arınç, şöyle konuştu: "Dün bazı büyüklerimizin basına yansıyan ifadelerine bakılırsa, bu yazı onlara pek fazla tesir etmemiştir. Umarım FP bundan sonraki dönemde hem hukuka daha uygun kararlar alıp bunları uygulayacaktır, hem de hiçbir sorumluluğu olmadığı halde en geniş yetkilerini kullanan bazı zevat bundan sonra parti işlerine daha da karışmayacak, parti bundan çok büyük yarar görecektir. Tüzük uzmanı bazı kişilerin kulaklarını buradan çınlatalım." Arınç, bir başka soru üzerine, ekonomi ile ilgili olarak bir gensoru verilmesi konusunda karar alındığını, ancak bu gensorunun bugün verilmeyeceğini söyledi. Arınç, gensorunun özellikle buğday taban fiyatı ve off shorezedelerle ilgili olacağını belirtti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...