YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FP'li Ayhan: 312'yi erteledik

FP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, partilerin Anayasa değişikliği tartışmalarıyla meşgul olduğunu belirterek, 312. maddeyle ilgili isteklerini ertelediklerini söyledi

ANKARA- FP Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, siyasi partilerin Anayasa değişiklikleriyle meşgul oldukları için 312. maddeyi gündemde tutmak istemediklerini belirterek, bu maddeyle ilgili değişiklik taleplerini "bir süre tehir ettiklerini" söyledi. Ayhan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, halkta bir siyasi yorgunluğun, bezginliğin ve çaresizliğin gözlendiğini ifade ederek, bunun demokrasi açısından üzüntü verici olduğunu söyledi. "Ara rejimlerin" siyaset kurumunu aşındırdığı görüşünü savunan Ayhan, halkın gündemi ile ülke gündeminin uyuşmadığını, baskılarla suni gündem yaratıldığını belirtti. Siyasette ümitsizlik ve şevksizlik tablosunun yaşandığını kaydeden Cevat Ayhan, "Bunun nedeni ara rejim ve darbecilerin siyasi kurumları tahrip etmesidir. Darbeciler ve ara rejimciler başarılı olmuşlardır" diye konuştu.

312 Erbakan için değil

Ayhan, TCK'nın 312. maddesiyle ilgili bir girişimlerinin olup olmayacağı sorusu üzerine de, bu değişikliği kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan için istemediklerini tekrarlayarak, "Talep ortadadır, ihtiyaç ortadadır. Birçok kişi bu maddeden mahkûm olmaktadır" diye konuştu. Siyasi partilerin bugünlerde Anayasa değişiklikleriyle meşgul oldukları için 312. maddeyi gündemde tutmak istemediklerini dile getiren Ayhan, bu maddeyle ilgili değişiklik taleplerini "Bir süre tehir ettiklerini" kaydetti.

Değişikliğe oy vermeyeceğiz

Anayasa değişikliklerine de değinen Ayhan, cumhurbaşkanı seçiminin Anayasa'da belli olduğunu, Türkiye'nin gündeminin gereksiz yere işgal edildiğini kaydetti. Ayhan, bir gazetecinin "Anayasa değişikliklerine oy verecek misiniz?" sorusuna, "Biz oy vermeyeceğiz" dedi. TBMM'deki oylamanın birinci turunda değişikliklerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin belli olacağını ifade eden Ayhan, "367 çıkmazsa ki çıkacağını zannetmiyorum, tekrar bizimle görüşmeye gelecekler. FP'nin desteğine muhtaçlar" dedi.

Milletvekillerinin lükse hakkı yok

Mllletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen Anayasa'nın 86. maddesine ilişkin bir soruyu cevaplayan Ayhan, "Fakirliğin, işsizliğin yaygın olduğu ülkede, milletvekillerinin konforlu yaşama hakkının bulunmadığını" söyledi. Ayhan, bir başka soruyu cevaplarken de, FP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday çıkaracağını sözlerine ekledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...