YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Yeni GSM'ler için 30 başvuru

Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulması öngörülen 2 yeni GSM 1800 cep telefonu sisteminde lisans devri için açılan ihaleye çok sayıda yerli ve yabancı firmanın ilgi duyduğu öğrenildi. Cepte rekabet ortamını doğuracak 2 yeni cep telefonu sisteminde lisans devri için, bugüne kadar başvuruda bulunup şartname alan firma sayısı 30'a ulaştı. Haberleşme Genel Müdürlüğü yetkilileri katılımın fazla olacağı uluslararası düzeydeki ihaleye ilişkin sürecin 3 Nisan 2000 tarihinde başlayacağını belirttiler.

Biri Telekom'a, diğer ikisi yapılacak lisans satış devri ile iki ayrı yeni telekomünikasyon firmasına satılması planlanan yeni GSM 1800 bandı satış lisansından, yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir gelir hedefleniyor. Türk Telekom'a tahsis edilecek olan bir adet GSM şebekesi ile eşzamanlı olarak hizmete alınması planlanan iki yeni cep telefonu şebeke sisteminin en geç Temmuz ayına kadar işletmeye alınması öngörülüyor.

Türkiye'nin telekomünikasyon şebekesinin GSM 900 bandında halen, Telsim ve Turkcell'e lisans devirleri yapılan iki ayrı şebekede cep telefonu görüşmeleri yapılıyor. İhale çalışmaları sürdürülen yeni cep telefonu sistemi projesi ile GSM 1800 bandında 3 yeni şebeke daha devreye alınmış olacak. Yeni GSM'lerin işletmeye alınması ile birlikte abonelerin cep telefonu ile yaptıkları konuşma ücretlerinin yarı yarıya düşmesi de bekleniyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

Tüpraş da bir bankazede
Tüpraş'ın, 1994'te Marmara Bank'ta trilyonları batırdıktan sonra,1998 ve 1999 yıllarında da el konulan İnterbank, Bankespres, Egebank, Esbank ve Yaşarbank ile çalıştığı belirtildi.
Dövizde hesap tutmadı
Hükümetin, üç yıllık istikrar programı çerçevesinde döviz kur artışına sınır koymasına rağmen, döviz cazibesini yitirmedi. Bankalardaki döviz hesaplarında, TL hesaplarından daha fazla artış oluyor.
Depremzede yatırımcılara devlet kredisi
DÜZCE depreminde ağır hasar gören işletmelerin, kredi için müracaatları sürüyor. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinden etkilenen yerlerdeki yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan tebliğin yürürlüğe girmesinin ardından, Düzce`de bulunan 10 işletmenin kredi talebinde bulunduğu öğrenildi. Yatırımcılar yatırımlarına ilişkin hasar tespitini yaptırıp, rapor tanzim ettirerek 24 Haziran tarihine kadar, (KOBİ`ler hariç) Hazine Müsteşarlığı`na, KOBİ yatırımlarında ise Halk Bankası`na müracaat edebilecekler.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...