YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


FP'liler katılmıyor

Anayasa değişikliği için yapılacak oylamaya çok sayıda FP milletvekili katılmayacak. FP'liler, "Hükümetten çıkacak fireleri göreceğiz" dediler

ANKARA- FP milletvekillerinin, Anayasa değişikliği paketinin oylaması sırasında, hükümet ve DYP'den ne kadar 'fire' çıkacağını göstermek amacıyla TBMM Genel Kurul salonundan çıkacağı öğrenildi. Anayasa değişikliğinin gizli oylama ile yapılacağı için hangi partiden kaç milletvekilininin ret oyu verdiğinin belli olmayacağını hatırlatan FP milletvekilleri, DSP, MHP, ANAP ve DYP'den ne kadar fire olacağının gözler önüne sermek için oylamaya katılmayacaklarını belirtiyorlar.

Şener: Gerçek yüzleri görülecek

FP Grup Başkanvekili Abdüllatif Şener, bu durumu doğrulayarak, "Biz, Demirel'in seçilmesini istiyor görünerek aslında seçilmesini istemeyenlerin gerçek yüzünü ortaya çıkartmak istiyoruz. Anayasa oylamasında çıkacak ret oylarının FP milletvekilleri tarafından verildiği iddia edilecek. Eğer FP milletvekilleri katılmazsa hükümet ortağı partiler ile DYP'den ne kadar ret oyununu çıkacağı açıkça belli olacaktır" dedi.

ANAP ve DYP'nin 5+5 savaşı

Bu arada, Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleşecek olan 5+5 ile ilgili anayasa değişikliği ANAP ve DYP arasında krize neden oldu. ANAP'lılar, 'oy vereceğiz' diyen DYP'lilerin 29 Mart'taki oylamada oy vermeyerek bunun suçunu da ANAP'a atacaklarını ifade ediyorlar. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Baş, DYP'nin, ANAP'ı hükümetten düşürmek için böyle bir planı uygulamaya koyabileceğini belirterek, "DYP'de 5+5'e imza vermeyecek bir çok kişi bulunuyor. DYP yönetimi bunu uygulamaya geçirerek suçu ANAP'a atmaya hazırlanıyor. Ancak bu strateji tutmayacak" dedi.

Güven 'İmzamızın arkasındayız"

DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven ise imzalarının arkasında olduklarını söyledi. Güven, "Sayın Demirel'in Köşk'te kalması en çok bizi sevindirir. Çünkü o bizim eski genel başkanımızdır. Demirel ayrıca konjonktür gereği de Türkiye'ye lazımdır" dedi. Güven, ANAP'lıların Demirel konusunda isteksiz olduklarını savunarak, "ANAP'ta oy verecek kişiler iki elin parmaklarını geçmez. Şimdi hakkımızda söylenti çıkararak kendilerine bahane hazırlıyorlar" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...