YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Af, Demirel'den sonra

Temel kanunları 21. yüzyılın anlayışına uygun olarak yenilemek istediklerini belirten Adalet Bakanı Türk, "Af kanunu, Anayasa'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri değişikliğinden sonra ele alınacak" dedi.

ADANA- Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, yasaların günün şartlarına göre uyarlanması gerektiğini ifade ederek, "Temel kanunları 21. yüzyılın anlayışına uygun olarak yenileme amacındayız" dedi. Bakan Türk, Adana'da Vali Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Cumhuriyet Başsavcısı Sahir Gürçay'ı ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı. Türk, yaptığı konuşmalarda, temel kanunları yenileyerek yargıda yeni bir yapılanmaya gidilmesi, adli mekanların yeterli hale getirilmesi ve tüm hizmetlerde bilgisayar ağının kurulmasına çalıştıklarını söyledi.

Yasalar ihtiyaca göre yorumlanıyor

Yasaların, yargı kararlarıyla sürekli günün ihtiyaçlarına göre yorumlandığını, ancak bazı durumlarda yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Adalet Bakanı Türk, bu amaçla Medeni Kanun, TCK, CMUK, Borçlar Kanunu ve Ticaret Kanunu'nda gerekli değişikliklerin yapılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İdarenin yargısal denetiminin yanı sıra yargı dışı bir denetim olarak birçok ülkede uygulanan kamu denetçiliği (Ombudsman) kurumunun oluşturulmasına çalıştıklarını belirten Bakan Hikmet Sami Türk, "Böylece hem idari yargının yükü azalacak, hem de idarenin denetimi yeni bir boyut kazanacak" dedi.

Hakim ve savcılar örgütlenecek

Türkiye'de halen avukatların Baro, noterlerin de Noterler Birliği çatısı altında kendi mesleki yarar ve özdenetimlerini sürdürdüklerini, hakim ve savcılar için böyle bir kurum bulunmadığını kaydeden Bakan Türk, hakim ve savcılar için de "Hakim ve Savcılar Birliği" kurulması için bir yasa tasarısı hazırladıklarını belirtti.

Af kanunu yeniden ele alınacak

Bakan Türk, Af Kanunu ile ilgili bir soru üzerine de "Af Kanunu konusunda koalisyon ortakları arasında bir görüş ayrılığı vardı. Sanıyorum ki Anayasa'daki cumhurbaşkanlığı değişikliği görüşüldükten sonra, Af Kanunu yeniden ele alınacak" dedi. Öğrenci affı konusunun da daha önce Meclis'e sevkedilen Af Kanunu içinde yer aldığını, ayrıca Milli Eğitim Komisyonu'nda da görüşüldüğünü ifade eden Türk, bu komisyondan sonuç alınamazsa, Af Kanunu içinde çözüleceğini söyledi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...