YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Demirel'den 'hülle' satışı

Devlete 6 trilyon borcu olan ve mal varlığı hakkında haciz kararı alınan Egebank'ın sahibi Murat Demirel'in, Miltur'u satması 'hacizden kurtulma operasyonu' olarak değerlendirildi.

İSTANBUL- Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilen bankalar arasında bulunan Egebank'ın sahibi Murat Demirel'in turizm alanında faaliyet gösterdiği Miltur'u satması kafaları karıştırdı. Egebank'tan kendi şirketlerine kullandırdığı 6 trilyon liralık krediler nedeniyle başlatılan haciz kararı uyarınca evindeki eşyaları haczedilen Demirel'in, Miltur'u satması "hacizden kurtarma operasyonu" olarak değerlendirildi. Bu arada, Demirel'in Miltur'u sattığı Mehmet Demir isimli kişinin turizm çevrelerinde tanınmaması satışın "hülle" olup olmadığı sorusunu akla getirdi.

Hacizden kaçırdı

Demirel, yaklaşık iki yıl önce turizm sektöründe faaliyet göstermek için 2 milyon dolara satın aldığı Miltur'u Mehmet Demir isimli bir kişiye sattı. Satış işleminin sahibi olduğu Egebank'a el koyma işleminden sonra gerçekleşmesi kafaları karırşıtırken, satışın Demirel'in devlete olan 6 trilyon liralık borcu ile ilgili olarak başlatılan haciz kararı ile ilgisi olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

Mehmet Demir kim?

Bu arada, Miltur'un satıldığı Mehmet Demir isminin turizm çevrelerince tanınmaması satışın "hülle" olup olmadığı sorularını akla getirdi. Türkiye Turizm ve Seyahat

Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri, kayıtlarında Mehmet Demir isminde bir kişinin sahip olduğu Hektur isimli bir acentanın olduğunu söylediler. Yetkililerin Hektur'un sahibi olduğu Mehmet Demir'le ilgili telefon numaraları ise cevap vermedi.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

Mafya babası değilim
Fatih Altaylı MİT AJANIDIR

CAVİT ÇAĞLAR DGM'DE KENDİNİ SAVUNUYOR
Evcil yalan söylüyor

Çeyizler Çeçenistan'a

Parkta yaşam savaşı

Evren'i soruşturan savcıya destek
ADANA- 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i mahkemeye veren Adana Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu'ya avukatlardan destek geldi. Adana'da 65 avukat, devletin tüm organlarının hukukun üstünlüğünü, demokratik rejimin devamlılığını sağlamak amacıyla yayınladıkları basın bildirisiyle, Cumhuriyet Savcısı Kayasu'ya destek verdi. 12 Eylül askeri darbesinin sorumlusu Kenan Evren hakkında, Savcı Sacit Kayasu'nun hazırladığı iddianamenin yerinde olduğu ifade edilen bildiride, "En azından yargılama safhasının gelişmesi bile Türkiye için önemli bir gelişmedir." denildi. Bildiride ayrıca, 12 Eylül 2000 tarihinde ceza zamanaşımının dolacağı hatırlatılarak,"Burada TBMM'ye büyük görev düşmektedir. İlk başta Meclis, her türlü kurum ve kuruluştan üstün olduğunu kendisinin kabul ettirmesi gerekir. Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu şu günlerde antidemokratik olan 15. madde kaldırılarak, Türkiye'nin bir döneminin açıklığa kavuşturulması ve ihtilallerin önlenmesine vesile olacağı kanatindeyiz" görüşlerine yer verildi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...