YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Türkiye'ye rol biçildi

Bu hükümetin ekonomi cahili olduğunu belirten DYP Genel Başkanı Yardımcısı Ufuk Söylemez, ABD'nin baskısıyla IMF ve Dünya Bankası'nın kredi verdiğini söyledi

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Dünya Bankası tarafından Türkiye'ye, 3 milyar dolarlık ek kaynak sağlanması konusuyla ilgili olarak, "Dünya Bankası ve IMF'nin Türkiye'ye destekleri bize göre sürpriz değil" dedi.

Söylemez, DYP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 1999 sonu itibariyle yayınlanan ekonomik verileri değerlendirdi. Tüketici Fiyatları Endeksi'ne göre enflasyonun yüzde 68.8 olarak açıklandığını hatırlatan Söylemez, bunun hükümetin yüzde 50'lik enflasyon hedefini tutturamadığının göstergesi olduğunu söyledi. Hiçbir hükümete, böyle "Karşılıksız kredi açılmamasına karşın" halktan 2-3 yıl daha istendiğini belirten Söylemez, "Ana-Sol iktidarlarının ekonomi stajı yapmaları, Türk milletinin tahammül sınırlarını zorlamaktadır." diye konuştu.

Psikolojik etki fazla

"Ekonomide günü birlik mucizeler yoktur" diyen Söylemez, yapılanın Merkez Bankası ve ekonomi yönetimince makyajdan, dopingden ibaret olduğunu, bu dopingin sonunda yapana zarar vereceğini bildirdi. Borsadaki yükselmenin yanında faizlerdeki düşüşün sadece psikolojik etkilerden kaynaklandığını belirten Söylemez, bunun bir göz boyama olduğunu, piyasanın kendi dinamiklerine bırakılması gerektiğini kaydetti.

Söylemez, ekonomi yönetiminden şov yapmak yerine icraat yapmasını beklediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de estirilen bu havanın bizzat programa zararlı olduğunu düşünüyoruz. Uygulanmakta olan kur-para-ekonomi programın en büyük handikapı, bu programı destekleme adı altında şov yapan manipülasyon yapan, makyaj yapan, spekülasyon yapan hükümet yanlısı çevrelerdir. Bu çevreler, bu programın en büyük tehdididirler. Gölge etmesinler, başka ihsan istemez. Türkiye enflasyon mücadelesi adı altında yeni bir hüsran ile karşılaşmaya mahkum değildir. Milletin sabır ve tahammülü sınıra dayanmıştır. Sosyal patlamalar, sosyal barışın tehdit altına girmesi en büyük endişemizdir."

Hakettiğinden fazla destek var

Söylemez, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye, 3 milyar dolarlık ek kaynak sağlaması konusunda değerlendirmesinin sorulması üzerine de gönderilen mektubun niyet bakımından müspet bir mektup olduğunu söyledi.

Dünya Bankası ve IMF tamamıyla Amerika'nın Türkiye'ye yönelik yeni stratejisine destek vermek amacıyla, ekonomi bilmeyen, ekonomi stajyeri, ekonomi cahili bu hükümete hakettiğinden de fazla destek vermektedir, biz buna memnunuz. Hükümete kalsa bu destekleri alabilmesi, bulabilmesi mümkün değil.

 

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...