YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

IMF gidişten memnun

İstanbul'daki Bankalar Birliği toplantısına katılmak için İstanbul'a gelen Carlo Cottarelli faizlerin düşüp ekonominin canlanacağını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, nominal ve reel faiz oranlarındaki düşüş trendinin devam edeceğini söyledi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından İstanbul`da düzenlenen, bir konferansa katılmak için İstanbul`a gelen Carlo Cottarelli, bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Cottarelli, faiz oranlarına ilişkin bir soruya karşılık Türkiye`nin ekonomik programının kredibiliteye dayandığını hatırlatarak, programın sıkı bir şekilde uygulanması durumunda faizlerin mutlaka düşeceğini belirtti.

IMF Türkiye Masası Şefi, uygulanan sıkı ekonomik politikaya rağmen faizlerin düşmesinin ekonomiyi de canlandıracağını ifade etti. Carlo Cottarelli, hükümetin ekonomide aldığı önlemlerin ilk işaretlerinin çok umut verici olduğunu ve faizlerin düşmesinin de bunu gösterdiğini kaydetti.

IMF Türkiye temsilciliği açacak

Cottarrelli, IMF`nin Mart ayının sonuna doğru Türkiye`de bir temsilcilik açmayı planladığını belirterek, bu temsilciliğe bir IMF görevlisinin atanacağını, kendisinin de Washington`da bu ofisten sorumlu olarak çalışacağını kaydetti.

Türkiye Masası Şefi Cottarelli, esas itibarıyla, stand-by anlaşması süresince IMF temsilciliğinin çalışacağını ve niyet mektubunda belirtilen politikaların uygulanıp-uygulanmadığını kontrol edeceğini, ayrıca ekonomik gelişmeleri de günü gününe takip edeceğini ifade etti.





Kağıda basmak için tıklayın.

Türkiye'ye rol biçildi
Bu hükümetin ekonomi cahili olduğunu belirten DYP Genel Başkanı Yardımcısı Ufuk Söylemez, ABD'nin baskısıyla IMF ve Dünya Bankası'nın kredi verdiğini söyledi
KEY hesabı borsada
Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, 1985 yılında başlatılan ve 1995 yılında durdurulan Konut Edindirme Yardımı'nın artık borsada büyüyeceğini söyledi.
Krediler iç borca gidecek
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile imzalanan üç yıllık stand-by anlaşmasından sonra ekonomide bahar havası estirilirken, program kapsamında Dünya Bankası'ndan, IMF'den ve uluslararası kuruluşlardan gelecek tüm kredilerin, batık bankaların rehabilitasyonu ve iç borç stoğunun azaltılması için kullanılacağı belirlendi. Hükümetin, IMF'ye, deprem yaralarının sarılması için uluslurarası kuruluşların Türkiye'ye vereceği 3.7 milyar dolarlık kredi ile bedelli paralarını da program için kullanılacağı sözü verdiği bildirildi. Üç yıllık istikrar programın uygulanmaya başlanmasıyla, Dünya Bankası 3 milyar doların dışında 3 milyar dolarlık daha kredi verebileceğini açıkladı. Böylece, IMF'den gelecek 4 milyar dolarlık kredi ile üç yıllık istikrar programı kapsamında Türkiye 10 milyar dolarlık kredi imkanı sağlamış oldu.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...