YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Çalışanın da öğretmeniydi

Şair, yazar ve sendikacı Akif İnan Hakk'ın rahmetine kavuştu. İnan'ın ölümüyle iş dünyası yasa boğuldu. İnan'ın cenazesi bugün Şanlıurfa'da toprağa verilecek.

İSTANBUL- Türk sendikal hayatının önemli isimlerinden şair ve eğitimci Mehmet Akif İnan'ın ölümü, başta sendika ve eğitim camiası olmak üzere bütün Türk milletini yasa boğdu. İnan'ın ölümü ile birlikte çeşitli siyasi partilerin genel başkanları ile sendikacılar, İnan'ın ölümü ile duydukları üzüntüyü belirten birer mesaj yayınladılar. Memur-Sen Genel Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayından bu yana kanser tedavisi gören Genel Başkan İnan, bu sabaha karşı Şanlıurfa`da hayatını kaybetti. Memur-Sen Genel Başkanı İnan`ın cenazesi, bugün Hasan Paşa Camii`nde kılınacak öğle namazını müteakiben Şanlıurfa`da defnedilecek. 1940 yılında Şanlıurfa`da doğan İnan, 1972`de kurulan Eğitimciler Birliği Sendikası`nın (Eğitim-Bir) ve 1995 yılında kurulan Memur Sendikaları Konfederasyonu`nun (Memur-Sen) Genel Başkanlığı`nı yürütüyordu.

YAZICIOĞLU: GÖNÜL ADAMIYDI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Akif İnan`ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Yazıcıoğlu mesajında, ``Türk edebiyatına ve fikir edebiyatımıza değerli hizmetleri olan mücadele adamı, gönül dostum, güzel insan Akif İnan`ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah`tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı dilerim`` dedi.

ŞEVKET SEZER: AĞABEYİMİZDİ

Eğitim-Bir İstanbul Şube Başkanı Şevket Sezer Mehmet Akif İnan'ı bir ağabey olarak gördüklerini söyledi. Sezer, İnan'ın vefati ile ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim genel başkanımız, hepimizin agbeyiydi. Kamu Sendikacılığının önemli bir şahsiyetiydi. İnan, engin sendikacılık deneyimi dışında, mütefekkir ve idealist bir kişiliğe sahipti. Türk milletinin başı sağolsun.

İŞ DÜNYASI YASA BOĞULDU

Hak - İş Genel Başkanı Salim Uslu:

Üzüntü içerisindeyiz

M. Akif İnan'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Hayatı daima aydınlık ve huzur içinde, mutlu bir Türkiye özlemiyle geçti. Akif İnan Hocamız, şairliği ve düşünce adamlığı yanı sıra, kamu çalışanlarının en hakları olan grev-toplu iş sözleşmeli sendika hakkı için yıllarca mücadele etmiştir.

Sağlık-İş Sendika Başkanı Mustafa Başoğlu:

Sendikacılığa yeni boyut getirdi

Türk sendikacılık tarihine yeni bir anlayış ve soluk getirmiştir. İnan'ın sendikacılığı yanı sıra şairliği ve düşünce adamlığı da ön planı çıkmıştır. Akif İnan Hocamız, ilkelerinden taviz vermeden yürüttüğü sendikal hak mücadeleleriyle bir aksiyon adamı olarak sendikal harekete ismini yazdırmıştır.

Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay :

İnan dava adamıydı

Türkiye Memur-Sen Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın vefatıyla sadece bir sendikacısını değil, aynı zamanda bir dava adamını da kaybetti. Kendisi ile Emek Platformunda birlikte çalıştık. Kendisi iş hayatında uyumlu ve her zaman dialogtan yanaydı. Ailesi ve Memur-Sen camiasının başı sağolsun.

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral :

Başımız sağolsun

Mehmet Akif İnan, her zaman engin sendikacılık birikiminden faydalandığımız bir arkadaşımız idi. Emek Platformunda birlikte çalıştığımız İnan'ın vefatı bütün sendika camiasını derinden yaraladı. İnan'a Allah'tan Rahmed ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk toplumunun başı sağolsun.

Dok-Gemi İş Sendikası Başkanı Nazım Tur:

'Sendikacılığa yeni boyut getirdi'

Akif Hoca'nın ölümü hepimizi üzüntüye boğdu. Kendisi inandığı davayı sonuna kadar savunan bir kişiliğe sahip, değerli bir ağabeyimizdi. Akif İnan'ın ölümü ile Türk sendikacılığı deneyimli bir elemanını kaybetemiş oldu. Hepimizin başı sağolsun.

KESK Genel Başkanı Siyami Erdem :

İyi bir sendikacıydı

Memur-Sen Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın ölümünü sizden öğrendim. İnan bey, sadece iyi bir sendikacı değil, aynı zamada iyi bir eğitimciydi. Kendisi Türkiye'nin eğitim sürecine büyük katkıları olmuş bir büyüğümüzdü. İnan'ın, engin sendikacılık birikimini her zaman hatırlayacağız.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...