YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Zekat ve fitreyi unutmayın

Müslümanlar'ın zekat ve fitrelerini bir an evvel ihtiyaç sahiplerine ulaştırması gerekiyor. Özellikle fitrelerin bayramdan önce verilmesi tavsiye ediliyor.

İSTANBUL- Zekat ve fitre verecek Müslümanlar bunu doğrudan ihtiyaç sahiplerine vermesi gerekiyor. Fitrenin ise bayram önce ihtiyaç sahiplerine ulşatırılması özellikle tavsiye ediliyor. İstanbul Müftüsü Necati Tayyar Taş, zekat ve fitre verecek Müslümanlar'ın en geç bayram sabahına kadar, Ramazan ayını en zor şartlarda geçiren depremzedelere vermesi gerektiğini söyledi. Yaşanan deprem yüzünden hem yakınlarını hem de evlerini kaybeden binlerce ailenin kar altında kalmış çadırlarda yaşıdığını hatırlatan Taş, "Bu yıl fitre ve zekat verecek Müslümanların öncelikle bu kardeşlerimizi hatırlamalarını tavsiye ediyoruz" dedi. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilen fitre ve zekat miktarlarını açıklayan Müftü Taş, "Günlük ihtiyaçları dışında en az 80 gramlık altına denk gelen 500 milyon liralık malı veya parası olan ve bu malı veya parayı günlük ihtiyacı dışında 1 yıl süreyle kullanmayan her Müslüman'ın fitre ve zekat vermesi gerekir. Kuru üzüm ve hurma fiyatlarını baz alarak bu yıl belirlediğimiz fitre fiyatı en az 750 bin lira olmak üzere her Müslüman gönlünden koptuğu miktarda fitre verebilir. Zekat miktarı ise malının 40'da biri oranındadır" diye konuştu. Zekat ve fitrenin en çok ihtiyacı olan Müslümanlar'ın tespit edilerek verilmesi gerektiğini belirten Taş, "İhtiyaç sahibi olan herkese zekat ve fitre verilebilir. Ancak bu yıl büyük bir felaket yaşayan ve evlerini, yakınlarını kaybeden depremzedelere bu yıl öncelik verilmelidir. Herkes evinde oturuyor, ancak depremzedeler bayrama soğuk ve kar altındaki buz gibi çadırlarda yoksulluk içinde giriyorlar. Bunların unutulmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Ayşe OLGUN

Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...