YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Öğrenci katili öğretmen

Elazığ'da yakalanan Hizbullah'ın Hakkari askerî sorumlusu Bilal Yararlı, Van'da verdiği ifadede üniversite öğrencisi Tayfun Tokpınar ile imam Tahir Çakır'ı öldürdüğünü itiraf etti.

VAN- Hizbullah'a yönelik operasyonların ve aydınlatılan cinayetlerin bir bölümünün, örgütün Hakkari bölge sorumlusu olan ve öğretmenlik yapan Bilal Yararlı'nın verdiği ifadeler doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da Hizbullah'a yönelik operasyonlar kapsamında yakalanan militanların ifadelerinde, Hakkari'ye bağlı Üzümcü köyünde öğretmenlik yapan Bilal Yararlı'nın (23), örgütün sözde bölge sorumlusu olduğu anlaşıldı. 9 Şubat'ta Elazığ'da yakalanarak Hakkari'ye getirilen Yararlı, bir dönem Van'da örgütün askeri kanat sorumlusu olduğunu, örgüt adına birçok eylem gerçekleştirdiğini, bunların arasında üniversite öğrencisi Tayfun Akpınar ile imam Tahir Çakır'ın öldürülmesi olayının da bulunduğunu itiraf etti.

Van'a gönderildi

Örgütün Van'daki hücre evleri ile cesetlerin gömülü bulunduğu yerler hakkında bilgi veren Yararlı, 12 Şubat'ta Van Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Yararlı, Van'da yapılan sorgulamada verdiği ifadelerde, Hizbullah'ın Van bölge sorumlusu "M. Şirin" kod adlı Sabahattin Sap ile askeri kanat sorumlusu "Davut" kod adlı M. Nuri Balka'nın bulunduğu hücre evlerinin saptanmasında yardımcı oldu. Van'da, düzenlenen ve 5 polisin şehit olması, 5 örgüt mensubunun da öldürülmesiyle sonuçlanan operasyonlar, Yararlı'nın ifadeleri sonucu gerçekleştirildi.

Yüksekova'da dört kişi tutuklandı

Yararlı'nın ifadeleri doğrultusunda Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonlarda ise "Hüseyin" kod adlı Mehmet Reşit Özbek, Halil Özbek, Abdullah Durmazer, Mehmet Nezir Durna, Necdet Durna, Fatih Yalçın, Rahmi Yalçın, Akif Yalçın ve Abdullatif Durna yakalandı. Bu arada, gözaltında bulunan 15 kişi, Van DGM'ye sevk edildi. Aralarında askeri kanat sorumluları Gürsel Aldemir, İsmail Balka ve Cömert Yorgun ile operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi, ifadaleri alındıktan sonra mahkemeye çıkarılacaklar. Bu arada, savcılığa çıkarılan teröristlerin görüntüsünü almak amacıyla basın mensuplarından gelen talep reddedildi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...