YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


KAMYONET VE PANELVAN YASAĞI PERŞEMBE PAZARINI AYAĞA KALDIRDI

Esnafın kamyonet isyanı

Vali Erol Çakır'ın 1 Mart'ta uygulanması kararlaştırılan kamyonet yasağını önceki gün aniden başlatması, Perşembe Pazarı esnafını isyan ettirdi. Vali Çakır, eylem üzerine yasağın 1 Mart'a kadar kaldırıldığını duyurdu.

İSTANBUL- İstanbul Valiliği ile Perşembe Pazarı esnafı arasındaki "kamyon-kamyonet kavgası", dün sergilenen eylemin ardından "şimdilik" durdu. ValiErol Çakır'ın 1 Mart'ta başlayacak uygulamayı ani bir kararla önceki gün başlatması binlerce esnaf ve çalışanı sokağa döktü. Valiliğin yasakçı uygulamasını protesto eden esnaf ve çalışanlardan oluşan kalabalık İstanbul Valiliği'ne yürümek istedi. Vali Çakır'ın, eylemcilere haber göndererek, yasağın 1 Mart tarihine kadar kaldırıldığını duyurması "kamyonet krizini" bir süreliğine dondurmuş oldu.

'Esnafa uzunan eller kırılsın'

Perşembe Pazarı çıkışında, önleri çok sayıda polis ve panzerle kesilen esnaf, "Vali istifa, esnafa kalkan eller kırılsın, Vali buraya" şeklinde sloganlar atarak, Perşembe Pazarı Caddesi'ni yaklaşık 2 saat süreyle araç trafiğine kapattı. Protestolarını davul zurna eşliğinde sürdüren esnaf, polisin sık sık yaptığı "dağılın" uyarısına aldırış etmeden eylemlerini sürdürdüler.

'14 bin esnafın ipini çekmeyin'

Perşembe Pazarı Esnafı Derneği Başkanı Celal Ramazonoğlu, eylemde yaptığı konuşmada, Vali Çakır'ın bölge esnafını derin üzüntüye boğan kararı tekrar gözden geçirmesini istedi. Çakır'ın yasağı uygulamada diretmesinin bölgedeki 14 bin esnafın ipini çekmek anlamına geleceğini ifade eden Ramazanoğulları, sorunun çözümlenmemesi halinde Cumhurbaşkanı Demirel ile görüşmek üzere Köşk'e gideceklerini ifade etti. Anonslarla eylemin amacına ulaştığını duyuran polis sık sık esnafa eylemlerine son verme çarısında bulundu. Son anda Valilik'ten gelen bir haberle yasağın kalktığını duyuran bir emniyet yetkilisi, Dernek Başkanı Ramazanoğlu'nun da Vali Çakır'la görüşmesinin kabûl edildiğini söyledi. Bunun üzerine eylemlerine son veren çarşı esnafı, polis gözetiminde sessize dağıldılar

 


Kağıda basmak için tıklayın.

Öğrenci katili öğretmen
Elazığ'da yakalanan Hizbullah'ın Hakkari askerî sorumlusu Bilal Yararlı, Van'da verdiği ifadede üniversite öğrencisi Tayfun Tokpınar ile imam Tahir Çakır'ı öldürdüğünü itiraf etti.
İran-Türkiye hattı
İran'ın Hizbullah operasyonuyla ilgili tavrı Türkiye tarafından sıcak karşılanırken, uzmanlar iki ülke arasındaki diyaloğu İran'ın Batı'ya yakınlaşma eğilimiyle ilişkilendiriyor.
İSLAMİ HAREKETLER VE SİYASAL İSLAM Laikliğe yeni yaklaşım
Değişik görüşlere mensup bir grup aydın 1998'de Abant'ta biraraya gelerek "İslam ve Laiklik"i tartıştı. Toplantının yankı bulan sonuç bildirisinde laiklik ekseninde düğümlenen din-devlet ilişkilerindeki bunalımın uzlaşma ile çözülebileceği belirtildi.
Hayvana hayvan demeyin Hayvanlara geniş haklar tanıyan yasa tasarısıyla boğa, deve ve horoz güreşlerine sınırlama getirilirken, eşeğine, katırına fazla yük çektirenler para cezasına çarptırılıyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...