T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

'Örtülü kıyım' var

Vural Akışık başkanlığındaki ortak yönetimin, kamu bankalarındaki personeli sözleşmeli statüye geçirmek için görev yerlerini değiştirdiği öğrenildi.

IMF'ye verilen sözler çerçevesinde yeniden yapılandırılan Türkiye Ziraat ve Halk Bankası'nda çalışanlar zor günler geçiriyor. Ziraat ve Halk Bankası'ndaki personel sayısını azaltılmanın yollarını arayan ortak yönetimin, personeli sözleşmeli statüye geçirmek için görev yerlerini değiştirdiği belirtildi.

Kamu bankalarının başına getirilen Vural Akışık başkanlığındaki Ortak Yönetim Kurulu, Türkiye Emlak Bankası'nın tasfiyesinin ardından, Türkiye Ziraat ve Halk Bankası'nın personel sayısının azaltılması için kolları sıvadı. Bu çerçevede, kamu bankalarında çalışan personelin, sözleşmeli statüye geçmeleri için çeşitli formüller aranıyor. Bu kapsamda, sözleşmeli statüye geçmek istemeyen personelin, görev yerleri değiştirilerek, sözleşmeli olarak çalışmaya zorlandığı bildirildi. Ortak yönetim ile birlikte, birçok üst düzey bürokratın görevden alındığı ve başka birimlerde görevlendirildiği kaydedildi. Ortak yönetimin, kamu bankalarındaki uygulamaları ile personeli başka kurumlara geçmek ya da emekli olmak zorunda kaldıkları kaydedildi. Ortak yönetimin uygulamaları nedeniyle, başta müfettişler ve hukukcular olmak üzere birçok kamu bankası personelinin, başka kurumlara geçmenin yollarını aradığı öğrenildi.

Kamu bankalarında yeni oluşturulan organizasyon şemasında, Kanuni Takipler Dairesi'ne ve Baş Hukuk Müşavirliği'ne yer verilmediği bildirildi. Ortak Yönetim Kurulu üyelerinin, banka personeli ile yaptıkları toplantılarda, katrilyonluk takipler için, "Zaten tahsil edilemiyor. Bu kadar hukukçuya ne gerek var" şeklinde açıklamalarda bulundukları öne sürüldü. Ortak yönetimin, Türkiye Ziraat, Halk ve Emlak Bankası'nın katrilyonluk kredilerin takip işini, bankaların hukuk müşavirliği yerine, özel bir hukuk bürosuna vermeyi planladığı belirtildi. Bu uygulamalar nedeniyle, Ziraat Bankası Hukuk Bürosu'ndan bazı avukatların, Arsa Ofisi'ne, Enerji Bakanlığı'na, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne, SHÇEK'e nakledildiği belirtildi.

 
Uncular, Ziraat'i de vurmuş
Ünlü tekstilci Mehmet Uncu'nun şirketine 5 yıl önce sahte ipotek gösterilerek verilen krediden sonra Ziraat Finansal Kiralama'dan da alınan 4 milyon marklık kredinin hala tahsil edilemediği anlaşıldı.
Milliyet'e 100 milyarlık dava

Oyun olmadan asla
Çocukların eğlenirken, öğrenme yeteneklerini kullanabileceklerini ispat etmek için hazırlanan "Ev ve Sınıf Etkinlikleri Antolojisi" adlı kitap minikler kadar büyüklerin de renkli dünyasına sesleniyor
'Kırmızı kod' vurmadı
'Kırmızı kod' virüsü aktif hale geçmedi. Windows NT, 2000 ve ISS sistemi yüklü sunucuları etkileyen virüse karşı önlem olarak Microsoft yama çıkardı
Yeşil kart piyangosu 2003 yılı için düzenlenen 'green card' piyangosuna başvurular Ekim'de başlıyor. Başvurular posta yoluyla Kentucky eyaletindeki konsolosluk merkezine yapılacak.
'Gizli bir şey yok'
Bağımsız İletişim Ağı temsilcileri ile Mehmedin Kitabı'nın yazarı Nadire Mater, haklarındaki iddialara cevap verdiler
Öğretmenlik mi, uzak durun!

2 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED