T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Yeni bir sayfa açılıyor

Afyon'da bir araya gelen Yeni Oluşumcular, 'Türkiye'de yeni bir sayfa açacaklarını' deklare ettiler. İnsanların siyasetten soğutulduğunu belirten Tayyip Erdoğan, "Sessizlerin sesi olmalıyız" dedi.

Yeni oluşumun lideri Tayyip Erdoğan, kuracakları partinin sessiz yığınların sesi olacağını ve ülkeyi ekonomik sıkıntılardan kurtaracaklarını söyledi. Erdoğan, "İnsanlar siyasetten soğutuldu. Sessiz insanların sesi olmalıyız" dedi.

Erdoğan, kuracağı partide yer alacak isimlerle basına kapalı bir toplantı yaptı. Davetlilere "Umut haraketinin değerli yolcuları" diye hitap eden Erdoğan, siyasetten soğutulan insanların çözüm aradığını belirterek şöyle konuştu: "Bu hareket demokrasi ve alınteri hareketi olacak. Yoksulların sesini daha fazla dinlemeliyiz. Sessiz insanların sesi olmalıyız. Herkes bize ekonomik krizi nasıl çözeceğimizi soruyor. Toplum desteğini arkamıza almak şartıyla aydınlık yarınlara kavuşacağız. Ortak akılla, birlikte bunu yapacağız."

Süpermen değil vatansever

Yeni Oluşumcular üç gün sürecek Afyon kampının ilk gününde partinin program ve tüzüğünü ele aldılar. 100'ün üzerinde isim toplantıya katılırken, yarınki toplantıya 200'e yakın kişinin katılacağı bildirildi. Toplantı öncesinde Manisa Milletvekili Bülent Arınç, partinin program ve tüzüğüne son şeklinin verileceğini ifade etti.

"Türk siyasetinde yeni bir sayfa açmış bulunuyoruz" diyen Arınç, Yeni Oluşum'un 'kurtarıcı'ya ihtiyacı olmadığını da söyledi.

Genel başkan Erdoğan

Arınç, partinin genel başkanının Tayyip Erdoğan olacağını da açıkladı. Bazı gazetelerde Erdoğan'la ilgili çıkan ''Tayyip'e soru sorulmaz mı?" haberlerini anımsatan Arınç, "Bazı köşe yazarlarının Tayyip diye 'edep dışı' yazılarını yadırgıyoruz. 'Önce bana hesap versin', 'gel bir bakalım' yaklaşımları yanlış. Erdoğan şahsına yönelik sorulara daha önce cevap verdi. 'Önce bana cevap versin' demek saygısızlıktır" diye konuştu.

Arınç parti için 15 isim ve logo üzerinde durduklarını ifade ederken, kuruluş dilekçesi için ANAP Kongresi'ni beklemediklerini belirtti. ANAP'ın yüzde 4-5'lere düştüğünü belirten Arnıç, "ANAP Türkiye'yi geleceği olmayan bir partidir." dedi.

Eteklerindeki taşları döksünler

Tayyip Erdoğan, akşam yemeğinin ardından İkbal Oteli'nin yanında bulunan Özdilek Tesisleri'ni gezdi. Vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Erdoğan'a, bir genç, yeni başlı haşhaş hediye ederek, "İnşallah Afyon'un 7 milletvekilini de siz alırsınız" dedi. Hakkında basında çıkan haberleri, "Eteklerindeki taşı döksünler" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, basında konuşma şartını canlı yayın olarak açıkladı. Erdoğan, vatandaş olarak mal varlığını açıklamasının anlamsız olduğunu belirterek, "O köşe yazarları mal varlıklarını açıklasınlar" dedi.

 
VERSO Araştırma'nın sahibi Erhan Göksel:
'Erdoğan merkezi alacak'

Avrupa 'niyet'e ceza verdi
Mazlum-Der Başkanı Ensaroğlu, "şiddete yönelmeyen parti kapatılamaz" diyen AİHM'nin artık 'niyet'i cezalandırdığını belirterek, "Avrupa'dan demokrasi bekleyenlere ders olsun" dedi
Kutan: Karar siyasidir

ANAP temizlenecek
ANAP Genel Başkan adayı Kayalar, "Son on yılda değişmeyen şey Yılmaz ve sürekli oy kaybetmek. ANAP'taki kirlenmeyi teşkilatlarımız temizleyecek" dedi
Tantan: Ağustos'ta siyaset değişecek
Çiller: Yenilikçiler bizi etkilemez
'Kaynak bulunca TSK'ya vereceğiz'
Başkan Ecevit, ekonomik esenliğe çıkılmasıyla birlikte, ulusal güvenlik açısından önem taşıyan askeri projelerin yeniden hayata geçirileceğini bildirdi. Yüksek Askeri Şura toplantısının açılışında konuşan Ecevit, bu konuşmayı basına dağıttı. Ekonomik sorunlar nedeniyle TSK'nın bazı ihtiyaçlarının karşılanamadığını, TSK'nın da bunun bilincinde olarak bazı projeleri ertelediğini hatırlatan Ecevit, "Hükümetimiz de ekonominin esenliğe çıkarılmasıyla birlikte Silahlı Kuvvetlerimizin ertelenen gereksinmelerini yeniden gündeme getirmeyi görev bilecektir" dedi. Ecevit, 631 sayılı KHK ile bir kısım askeri personelin temsil ve görev tazminatı alacağını, KKTC'de görev yapan askerlerin de 1 Haziran 2001'den geçerli olmak üzere iyileştirileceğini bildirdi.

2 Ağustos 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED