T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Amerika'ya teslim ekranlar

32. Gün, Haberciler, Siyaset Meydanı ve Artı Eksi yine ABD ve saldırıyı merceğe alıyor. İntikam planından, savaş senaryolarına ekranda ABD var

Mehmet Ali Birand'ın New York'tan katılacağı, Rıdvan Akar'ın sunacağı 32. Gün'de, "Müslüman dünyasının Amerika'ya neden tepki duyduğu" sorusuna yanıt aranıyor. Programın ikinci dosyasında ise, "Operasyonun etkileyeceği en önemli ülke olacak Pakistan'da muhalefetin odağındaki İslami hareket ile bu hareketin etkileri" ekrana getiriliyor.
Cem Kurtoğlu ve ekibinin hazırladığı Haberciler'de ise, "Türkiye olası bir savaşta kullanılması muhtemel kimyasal ya da bakteriyolojik silahlara karşı hazırlıklı mı?", "Böyle bir saldırı karşısında ülkemiz nasıl bir duruma düşebilir?" sorusu merceğe alınıyor. Programda Türkiye'nin kimyasal bir saldırıya hazır olmadığına dair 'şok' belge de sunuluyor.
Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'nda ise, Amerika hayranları, Amerika karşıtları karşı karşıya geliyor. Programda "Kimsenin tarafsız kalamadığı bir konu olmasına rağmen aslında Amerika'yı ne kadar tanıyoruz?", "Son terör olayları neticesinde bir yandan milliyetçilik duyguları kabaran Amerikalılar bir yandan da savaş karşıtı yürüyüşler yapyorlar. Peki Amerikan kamuoyunu kimler oluşturuyor?" soruları masaya yatırılıyor.
Murat Keskin'in sunduğu Artı Eksi programında da ABD'ye yapılan saldırı ekseninde 'terör' konuşuluyor. "Teröre evrensel bir tanım yapılabilir mi?", "Yeni dünya düzeninde güvenlik nasıl sağlanacak?", "Küreselleşme, zenginlik ve özgürlüklerin paylaşımını da beraberinde getirebilecek mi?" gibi soruların gazeteci-yazar Avni Özgürel programda değerlendiriyor.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
İki yakayı birleştiriyor!
Yunanistan Film Yapımcıları ve Yönetmenleri Birliği tarafından bu yıl dördüncü kez yapılacak olan Akdeniz Belgesel Film Festivali 28 Eylül-3 Ekim 2001 tarihleri arasında Samos'ta düzenleniyor. Dünyanın her yerinden belgesel filmlerin gösterileceği "IV. Akdeniz Belgesel Film Festivali"ne her yıl olduğu gibi, bu yıl da Belgesel Sinemacılar Birliği üyeleri "belgesel filmleri'yle katılıyor. Bir hafta sürecek festival programında, Türkiye'den Enis Rıza'nın yönetmenliğini yaptığı 'Ayrılığın Yurdu... Hüzün', Nazmi Ulutak'ın 'Başmakinist' filmi, Özkan Yılmaz ve Alper Efe'nin 'Genç Sinema' adlı belgesel filmleri festivalcilerle buluşuyor. Festival'in başkanlığını Vassilis Vafeas yapıyor.

 
Şakacı bu kez meslektaşlarını şakaladı
Kanal 7'nin eğlenceli programı Şakacı, yeni sezonda ilk olarak meslektaşlarını şakaladı. Şakacının son kurbanları havaalanında Fenerbahçe'nin rakibi Lyon'u bekleyen medya mensuplarıydı.
21:00/CNBC-e
Menekşe gözlü nostalji
Standish'in romanından beyazperdeye aktarılan Elephant Walk, başrollerde Elizabeth Taylor ve Dana Andrews'in oynadığı bir nostalji filmi. John Wiley'nin eşi Ruth, Sri Lanka'da alışık olmadığı bir çevrede yaşamaktadır. Sıkıntılı günler geçiren kadın bölgeye gelen Dick Carver'a aşık oluverir.
21:20/atv
Karizmatik hırsız Aslantuğ
ATV'nin yeni dizilerinden Mehmet Aslantuğ, Müjdat Gezen ve Betül Şahin'in başrol oynadığı Hırsız başlıyor. Adil Alemdar, TV starıdır. Emektarı Sırrı ile yaşamaktadır. Gözde bir bekar olan Adil'in, Sırrı'dan başka hiç kimsenin bilmediği bir işi daha vardır!
27 Eylül 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED