T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

ÖSS başvuruları bugün başlıyor

Başvuru belgeleri okul müdürlükleri ile ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinden alınabilecek. Adaylar başvuru ve sınav ücreti olarak 22.5 milyon ödeyecek.

2002-Öğrenci Seçme Sınavı'na başvurular, bugün başlıyor. Sınava, mezunlar, mezun olacaklar, son sınıflarında beklemeli olanlar, dışardan bitirme sınavına girenler ve ortaöğrenimlerini yurtdışında yapanlar girebilecek. Bu yıl başvuracaklar, adayların sosyo-ekonomik durumları ile eğitim ve kültür düzeylerini belirlemeye yönelik anketi de cevaplayacaklar.

Belgeler nereden?

Diplomasını 2001-2002 öğretim yılında alacaklar başvuru belgelerini kendi okullarından, mezunlar herhangi bir liseden veya ÖSYM yöneticiliklerinden, açıköğretim lisesi öğrencileri Açıköğretim Lisesi İl İrtibat bürolarından 2,5 milyon lira karşılığı alabilecek.

Başvuru belgesi, Aday Bilgi Formu, Kayıt Kartı ve Aday Fişi olmak üzere üç kısımdan oluşuyor.

Sınav ücreti 20 milyon

ÖSS ücreti olarak 20 milyon lirayı İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi veya Vakıflar Bankası'na yatırıp karşılığında iki adet banka dekontu alınacak. Başvuru belgesi ile dekontlardan biri, başvuru belgesinin aldığı yere onaylatılarak teslim edilecek. Postayla başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru, 19 Kasım Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Üniversitelerin yabancı dil bölümlerinde okumak isteyenler, 2002-ÖSS'nin yanısıra Yabancı Dil Sınavı'na da girecek. Bu sınava katılacaklar, 8-19 Nisan 2002 tarihleri arasında YDS ücreti olan 22,5 milyon lirayı bankaya yatıracak.

Geçersiz sayılma nedenleri

Adayların başvuruları şu durumlarda geçersiz sayılacak:

-Aday Bilgi Formu kısmında istenen bilgiler tam olarak ve kurşunkalemle yazılıp kodlanmamışsa,

-Kimlikle ilgili bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık varsa,

-Başvuru belgesi imzalı değilse,

-Kayıt kartına, başı açık bir fotoğraf yapıştırılmamışsa,

-Sınav ücretin dekontu eksikse,

-Kayıt kartında "onay" yoksa,

-Başvuru belgesi postayla gönderilmişse veya birden fazla başvuru belgesi teslim edilmişse,

-Daha önce ÖSYM numarası alındığı halde yeni bir ÖSYM numarasıyla başvurulmuşsa,

-Aday Bilgi Formu'ndaki TC ya da KKTC için ayrılan kutucuk işaretlenmemişse.

2002-ÖSS Türkiye'deki tüm il ve bazı ilçe merkezleriyle Lefkoşa'da 16 Haziran 2002 Pazar günü yapılacak. YDS ise 23 Haziran 2002 Pazar günü, rektörlüklerin olduğu kentler ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

ÖSS'yi kazanmak için 105 puan, lisans programları için ise en az 120 puan almak gerekiyor. Sonuçlar, 2002 Temmuz ayının son haftası içinde adaylara duyurulacak. Yerleştirme sonuçları da 2002 Ağustos ayı içinde açıklanacak.

Sınavsız geçiş yapacak öğrenciler

Meslek liselerinden, meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapacak öğrencilerin 2002-ÖSS'ye başvurmaları gerekmiyor. Ancak, adayların, meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş yapılması konusunda belirlenen koşulları göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerekiyor. Meslek yüksekokullarının kontenjan sınırı bulunuyor ve öğrenciler ortaöğretim başarı puanlarına göre kabul ediliyor.



5 Kasım 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED