YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


8 gün sonra canlı çıktı

Hindistan'da, 26 Ocak'ta meydana gelen deprem sırasında kuyuya düşen 17 yaşındaki Arcun Bhai adında bir genç, tam 8 gün sonra sağ çıkarıldı.

Hindistan'da, 26 Ocak'ta meydana gelen deprem sırasında kuyuya düşen 17 yaşındaki bir genç, tam 8 gün sonra sağ çıkarıldı. Görgü tanıkları, gencin, deprem bölgesindeki Baççau kenti yakınında bulunan Sikaravadi köyünde düştüğü kuyudan önceki gün çıkarıldığını söylediler. Arcun Bhai adlı genci kurtaran komşuları, gencin deprem sırasında bomba atıldığını sanarak kuyunun yanındaki barınağa sığındığını, barınağın ise depremde kuyuya düştüğünü belirttiler. Komşular, gencin yukarı doğru taş atması üzerine, kuyuda olduğunu farkettiklerini söylediler.

Ulusal afetler idaresi kuruluyor

Hindistan'da depremden sonra, bir "Ulusal Afetler İdaresi" kuruluyor. Hükümet sözcüsü Pramod Mahacan, Başbakan Atal Behari Vajpayee başkanlığında, başkent Yeni Delhi'de siyasi partilerin katılımıyla yapılan toplantının ardından, muhalefet lideri Sonia Gandi'nin hükümete sunduğu teklifin ardından Ulusal Afetler İdaresi'nin kururmasına karar verildiği açıkladı. Mahacan, Kongre partisi lideri Gandi'nin, ülkede meydana gelebilecek büyük çaplı doğal afetlerlerden sonraki çalışmaları düzenleyecek kalıcı bir mekanizma kurulmasını isteyen teklifinin Başbakan tarafından kabul edildiğini belirtti. Sözcü, "Bütün partiler, hükümetin çalışmalarına tam destek verme kararı aldı" diye konuştu. Gayri resmi açıklamalara göre, Hindistan'ın Gujarat eyaletini vuran 7.9 şiddetindeki depremde 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Hindistan ordusunun, deprem felaketinde yetim kalan çocukları tespit çalışmasına başladığı, belirlenen isimlerin evlatlık edinilmeleri için web sitesinde yayınlanacağı ifade edildi.

'Ay ile deprem bağlantılı'

Rus bilim adamları, Ay'ın hareketleri ile deprem arasında ilişki belirlediklerini açıkladı. Rus Çekirdek Fiziği Enstitüsü bilim adamları, yeryüzünden yayılan nötron ışıması ile sismik faaliyetin yükselmesi arasında doğru orantı olduğunu belirledi. Bu bulgunun, depremin önceden tahmin edilmesinde kullanılabileceğini düşünen bilim adamları, yeryüzünden yayılan nötron ışımasının, Ay'ın "yeni ay" ve "dolunay" dönemlerinde arttığını saptadı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...