YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İzle, siper al ve öldür

İsrail'in yeni cinayet politikası belli oldu: "Filistinlileri izle, siper al ve öldür." Şüpheli görülen her Filistinli öldürülecek. İsrail'in öncelikli hedefi Hamas, İslam-i Cihad ve el-Fetih üyeleri.

İsrail ordusu, üç aydır acımadan öldürdüğü Filistinlileri katletmek için yeni bir taktik benimsedi: "Filistinlileri izle, siper al ve öldür." İsrail radyosunun üst düzey bir askeri yetkiliye dayanarak verdiği haberde, İsrail askerlerince şüpheli görülen her Filistinlinin öldürüleceği belirtildi. İsrail radyosunun bu haberi, Filistinlilerin, "İsrail'in cinayet politikası" izlediği yolundaki iddialarını doğruladı. İsrailli askeri yetkili, siyasilerin hiçbir zaman hedef alınmadığını vurgulayarak, Hamas, İslami Cihad ve el-Fetih'in askeri kanadının üyelerini öldürmenin tek yolunun, bu kişilerin yerini belirleyerek, vurmak olduğunu söyledi. Adını açıklamayan yetkili, bugüne kadar kaç Filistinlinin öldürüldüğünü açıklamazken, bu yöntemin "devam eden İntifada ile başa çıkmak için yeni bir taktik" olduğunu ifade etti. İsrail ordu sözcüsü haberle ilgili yorum yapmazken, askeri istihbarat komutanı Tümgeneral Amos Malka, "Söz konusu üst düzey yetkili ben değilim. Yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Sırtından vurdular

Bu arada İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin güneyinde dün sabah erken saatlerde çıkan çatışmada bir Filistinli'yi (26) öldürdü. Filistin hastanesi yetkilileri, Raşid Barhun'un, Mısır sınırı yakınındaki Yebna mülteci kampında İsrail ateşinden kaçarken sırtından vurularak öldürüldüğünü kaydettiler. Bu arada, Batı Şeria'daki bir kontrol noktasında, bir Filistinli, aracını İsrail askerlerinin üzerine sürdü.

İsrail ordu yetkilileri, Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki er-Ram kontrol noktasında meydana gelen olayda, ikisi hafif olmak üzere 4 askerin yaralandığını ve askerlerin Filistinli'ye ateş açtığını söylediler. Yetkililer, olay yerinden kaçmayı başaran Filistinlinin, yakındaki bir köyde yaralı olarak yakalandığını, tedavisi yapıldıktan sonra sorguya alındığını belirttiler.




Kağıda basmak için tıklayın.

ABD Ladin'e taktı
Büyük Okyanus'ta ABD'ye ait Guam adasında Usame Bin Ladin'in olası bir saldırı düzenleyebileceği iddiasıyla karşı alarm durumuna geçildi.
Bush'tan inanca özgürlük
ABD başkanlığına seçilen Bush, Hıristiyan, Müslüman ve Musevi dinlerinin temsilcileriyle biraraya gelirken, "inanca dayalı grupların ABD'de sosyal hastalıklara tedavi olacağını" söyledi.

Türkmenistan'da Kadir Gecesi affı
Türkmenistan'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Kadir Gecesi"nde cezaevlerindeki 10 bin mahkum affedilecek. Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı'nın, 1994'ten bu yana geleneksel olarak gerçekleştirdiği "Kadir Gecesi Affı"ndan bugün, 200'ü yabancı olmak üzere toplam 10 bin mahkum yararlanacak. Mahkumlar, bugün düzenlenecek törenle "Kura'n'ı-Kerim" ve Türkmenlerce kutsal sayılan "Yemek Tuzu"na el basarak yemin ettikten sonra serbest bırakılacak. Mahkumlar, bir daha suç işlemeyeceklerine dair yapacakları yemin töreninden sonra, ailelerine teslim edilecek. Türkmenbaşı, bu yıl çıkardığı genel af kanunundan, ağır hastalar, yaşlılar, 18 yaşından küçük olan mahkumlar, nefsi müdafada ceza alanlar, dikkatsizlik sonucu suç işleyenler, 5 yıldan az cezası bulunanların yararlanacaklarını belirtti. Açıklamada, cinayet işleyenler, organize suçlardan mahkum olanlar, uyuşturucu ticareti yapanlar, afta yaralandığı halde ikinci kez hüküm giyenlerin af kapsamı dışında tutulacakları bildirildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...