YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


Mendiliniz hazır mı?

Hollywood Yeşilçam'dan rol çalıyor! Başrollerini Richard Gere ve Winona Ryder'ın paylaştığı "New York'ta Bir Sonbahar", hepimizin çok iyi bildiği bir hikayeyle mendil tüketimini artıracak.

Amerikalılar da Yeşilçam filmlerini aratmayacak gözyaşartıcı, acıklı bir film yapar mı demeyin. Hele de konu imkânsız bir aşk hikâyesi ise.. Zengin, olgun ve daldan dala konarak hayattın tadını çıkarmaya çalışan erkek, genç ve yolun başında olmasına rağmen hayata ve aşka bambaşka bir yerden bakan bir genç kız New York'ta bir sonbaharda tanışırlar. Genç kız doğumgünü partisini sırf bu adamla tanışmak için O'nun sahibi olduğu restaurantta verir. Charlotte adındaki kızın çapkın Will Keane'in ilgisini çekmesi uzun sürmez. Ve tabii kaçınılmaz bir biçimde aralarında duygusal bir yakınlık başlar. Bu arada esrarengiz bir kadın Will Keane'e mektup gönderir. Seyirci bu kadının kim olduğunu düşünedursun Will Keane, bu ilişkinin de bitmesi gerektiğine karar verir. Çünkü yaşlı adam günübirlik ilişkilerden yanadır. Ve her seferinde ayrıldığı kadınlara aynı cümlelerle veda eder. Charlotte'a da aynı şekilde veda etmek ister. Fakat genç kızdan hiç beklemediği bir cevap alır. Kızcağız, ölümcül bir hastalığa yakalanmış ve en iyi ihtimalle bir yıllık ömrü kalmıştır (Hey gidi siyah-beyaz Türk filmleri.. Yeşilçam filmlerindeki bu triplerle dalga geçenler buna ne diyecek acep?).

Ellerinde sadece yaşadıkları ve yaşayacakları sınırlı anlar vardır. Ama heyhat iki kez bayılan genç kızı doktora yetiştiren Will Keane'e doktorun verdiği cevap sevgilisinin artık en fazla birkaç hafta daha yaşayacağı ve son çarenin ameliyat olduğudur. Keane önüne upuzun listeler alır, internette arar, sorar lakin hiçbir doktor bu ameliyata yanaşmamaktadır. Derken esrarengiz kadının kimliği ortaya çıkar. Will Keane'in yıllardır arayıp sormadığı kızıdır bu kadın ve derhal babasının imdadına yetişir. Ülkenin en iyi ve en alçakgönüllü (!) cerrahını bulur. Doktor, 'Bir kere de kolay bir olay gelsin önüme' diyecek kadar iddialıdır alanında. Ama yok öylee.. Tabii ki Yeşilçam filmlerindeki gibi mutlu sona ulaşılmaz.

New York'ta Bir Sonbahar

Yönetmen: Joan Chen
Senaryo: Allison Burnett
Oyuncular: Richard Gere, Winona Ryder, Anthony LaPaglia, Elaine Stritch

Gülcan TEZCAN


Kağıda basmak için tıklayın.

Tarikat ehli şairler Necip Fazıl Duru, Mevlana'ya gönül bağlamış 86 şairin, Mevlevilik tesirinde yazdığı seçme şiirlerini 'Mevleviyâne / Şiir Güldestesi' adlı yapıtında derledi.
Clinton giderayak ödül verdi
ABD Başkanı Bill Clinton ve eşi senatör Hillary Clinton, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle 2000 yılı sanat ve insanlık ödüllerini dağıttı. Sanat dalındaki ödülleri alan sanatçılar, şair Maya Angelou, şarkıcı Barbra Streisand ve balet Mikhail Barışnikov'a madalyalarını Bill Clinton taktı. Clinton, "Her millet kendisini onurlandıran insanları yüceltmeli. Sanat ve insanlık bizi biraraya getiriyor" dedi. Sanat ve İnsanlık Ödülü, Kongre tarafından 1984 yılında oluşturuldu. Şair Maya Angelou, Clinton'ın başkanlık yemin töreninde bir şiirini okumuştu. Ödülü alan diğer isimler arasında ise Amerikan country müziğinin "büyükelçisi" olarak nitelendirilen müzisyen Eddy Arnold ve keman virtüözü Itzhak Perlman da bulunuyor. İnsanlık ödülü ise sivil haklar eylemcisi Will Campbell, Amerikan PBS televizyonunda tarih dizisi hazırlayan prodüktör Judy Crichton, kendini zenci sanatlarına adayan besteci müzisyen Quincy Jones'a verildi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...