YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Memura gelince kurnaz

Bankaların hortumlanmasına seyirci kalan hükümet memura vereceği ek zammı hemen karara bağlayıp Aralık ayı farkının üstüne yatacak

Bakanlar Kurulu, devlet memurları, memur emeklileri ve sözleşmelilere enflasyon farkından kaynaklanan ek zam konusunu bugün görüşecek. Bakanlar Kurulu'nun, bugün yapacağı toplantıda, "Enflasyon, memur maaş artışını geçerse, aradaki fark 2 puanlık refah zammı ile birlikte memura ödenir" kararı çerçevesinde maaşlara yapılacak artış ele alınacak.

Maliye Bakanlığı'nın, Kasım ayı sonunda enflasyon rakamlarının yüzde 35.7'ye ulaşması, buna karşılık memura 2000 yılı için toplam yüzde 31 zam yapılması nedeniyle, ek zam için gerekli hazırlığı bildiriliyor.

Yapılan hesaplamalarda, yıllık maaş zammının yüzde 37.7'ye yükseltilmesi için Kasım ayı maaşlarının yüzde 5.2 oranında arttırılması gerektiği belirlendi. Bütün bu hesaplamaların bürokratlar tarafından Maliye Bakanı Sümer Oral'ın önüne konuldu.

Memur Aralık'tan sonra istiyor

Bu arada Maliye Bakanı Oral'ı ziyaret eden Kamu-Sen Başkanı Resul Akay "Aralık enflasyonu da belli olduktan sonra ek zam yapılması" önerisini götürdü.

Akay, memurların enflasyona yenik düşmemesi için ek zamda Aralık enflasyonunun da belli olması gerektiğini söyledi. Resul Akay, bu ay tüketici fiyatlarında yüzde 3'lük bir artış olursa, 2 puanlık refah payı ile birlikte memurlara 11 puan ek zam verilmesi durumunun ortaya çıkacağını ifade etti.




Kağıda basmak için tıklayın.

İsdemir işçisine baskı
Bu yıl içinde 70 trilyon zarar ettiği için çalışanların maaşlarını bile ödeyemez hale gelen ÖİB yetkilileri, Öz Çelik-İş Sendikası'na 'Erdemir ile uzlaşın' çağrısında bulundu.
Sabancı: İşdünyası kaygılı
Hükümete güvenmek zorunda olduklarını söyleyen Sakıp Sabancı, Yıldırım ve Kavi'nin MGK önerisinin ekonomide duyulan kaygıdan kaynaklandığını söyledi.
Maliyede yılbaşı hediyesi yasağı
İstanbul Defterdarlığı ve bağlı vergi dairelerinde yılbaşı hediyesi kabul edilmeyecek. İstanbul Defterdarı Kadir Boy, Deftedarlık ve bağlı birimlerine yaptığı yazılı uyarısında, Defterdarlık personelinin hediye kabul etmeme konusundaki hassasiyetine karşın yaklaşan yılbaşı nedeniyle hediye gönderme girişiminde bulunacak kişi ve kuruluşların rencide edilmeden, bu girişimlerin geri çevrileceğini vurguladı. Bu hususun, gereken şekilde ilgililere duyurulacağını belirten Boy, buna rağmen gönderilen hediye paketlerinin kesinlikle birimlere sokulmayacağını bildirdi. Personelden gereken hassasiyetin gösterilmesini isteyen Defterdar Boy, aksi davranışları belirlenenler hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti. Kadir Boy, uyarılara rağmen gönderilen hediye paketlerinin Çocuk Esirgeme Kurumu, Darülacaze gibi hayır kurumlarına verileceğini söyledi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...