YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Kaçan teslim oldu

Çanakkale Cezaevi'nde üç gündür güvenlik görevlilerine direnen 158 mahkum dün teslim oldu. Örgütün elinden kaçan mahkumlar yetkililere, "Teslim olmamıza örgüt izin vermiyordu" dediler.

Çanakkale E Tipi Cezaevi'ndeki operasyon örgütün elinden kaçabilen mahkumların, Jandarma timlerine teslim olmasının ardından sona erdi. Operasyonda üç mahkumun öldüğü 16 mahkumun da yaralandığı belirtildi. Ölen iki DHKP-C'linin arkadaşları tarafından vurulduğu iddia edildi. Teslim olan tutuklu ve hükümlülerin birbiriyle kucaklaşması ise dikkat çekti. Dün sabah saat 07.00'de başlatılan operasyonun 3. gününde, sinema salonunun alt bölümünde direniş gösteren mahkumlarla, jandarma timleri karşılaştılar. Burada mahkumlara "teslim olun" çağrısı yapan güvenlik güçlerine olumlu yanıt veren 2 mahkum, salon duvarının yanına açılan delikten sürüne sürüne dışarıya çıkarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Ardından diğer mahkumlar da teker teker teslim olmaya başladı.

Örgüt izin vermedi

Dün saat 10.00 sıralarında teslim olmaya başlayan mahkumların, yetkililere verdikleri ilk ifadelerinde, "Biz daha önce teslim olacaktık. Ancak örgüt izin vermiyordu'' dedikleri belirtildi. Mahkumlar jandarma timlerine teslim olduktan sonra, cezaevinin nizamiye bölümünde grup halinde güvenli bir bölüme alındılar. Bu arada Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde, sona erdiği bildirilen operasyonun ardından,11 mahkum Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Mahkumlardan 1'inin ameliyata alındığı belirtildi. Yetkililer, hastaneye sevkedilen mahkumlardan 3'ünün isminin Ali Rıza Aydın, Ali Kemal Mertoğlu ve Ramazan Yılgın olduğunu bildirdi.

Ali Köse ele geçirildi

Operasyonun tamamlanmasının ardından cezaevinin çevresindeki güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığı görüldü. Cezaevinin yaklaşık 800 metre gerisinde bekleyen mahkum yakınları, slogan atmaya başlayınca bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevkedildi. Teslim olan ve güvenli bir alanda bekletilen mahkumların sorgulamaları tamamlandıktan sonra başka bir cezaevine nakledilecekleri kaydedildi. Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde devam eden operasyonda, bir süre önce Bayrampaşa Cezaevi'nden, Çanakkale E Tipi Cezaevi'ne sevkedilen ve terör örgütü DHKP-C'nin sözde lider kadrosunda yer aldığı bildirilen Ali Osman Köse'nin, güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiği belirtildi. Köse'nin sorgulamasının devam ettiği öğrenildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Suikast uyarısı
İçişleri Bakanlığı, terör örgütlerinin hedefi haline gelen Başbakan ve üst düzey yetkilileri suikast konusunda uyardı.
Yine yaktılar
Jandarma, bazı mahkumların sağlık durumunun kötüye gittiği haberi üzerine Uşak Cezaevi'ne, yeniden operasyon düzenledi. Operasyonla birlikte kendini yakan 7 mahkum ise tedavi ediliyor.
'DHMİ suç yuvası' Ulaştırma Bakanı Öksüz, parlamento tarihinde bir daha imza attı. Öksüz, DHMİ'yi Meclis KİT Komisyonu Başkanlığı'na şikayet etti.
Maaşı 63 milyar lira
28 Şubat'ın destekçilerinden Derviş Günday'ın 4 ayrı yerden maaş aldığı tespit edildi. Günday'ın, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başta olmak üzere dört ayrı yerden maaş aldığı ortaya çıktı.
Meclis çook çalıştı
Bilanço: 2 şehit, 19 ölü
İçişleri Bakanlığı, açlık grevi ve ölüm oruçları nedeniyle cezaevlerinde başlatılan "Hayata Dönüş" Operasyonu'ndaki son durum hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre, "Hayata Dönüş" Operasyonu'nun düzenlendiği cezaevlerinde, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, Ümraniye Cezaevi'nde 4 güvenlik görevlisi de yaralandı. Müdahale esnasında 12'si Bayrampaşa, 3'ü Çanakkale, 2'si Bursa, 1'i Ümraniye ve 1'i de Çankırı cezaevlerinde olmak üzere toplam 19 tutuklu ve hükümlü hayatını kaybederken; 37'si Bayrampaşa, 21'i Çankırı, 16'sı Çanakkale, 13'ü Bartın, 4'ü Gebze ve 3'ü de Bursa'da olmak üzere toplam 94 tutuklu ve hükümlü de yaralandı. Operasyonlar sonucunda, 20 cezaevinde ölüm orucunda bulunan 277 tutuklu ve hükümlüden 187'si; açlık grevinde olan 802 tutuklu ve hükümlüden de 634'ü kurtarıldı. Cezaevlerindeki toplam 524 tutuklu ve hükümlü de Edirne, Kocaeli ve Sincan'daki F tipi cezaevlerine sevkedildi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...