YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


TÜRSAB İLE DİYANET ARASINDAKİ HAC TARTIŞMASI SÜRÜYOR

Diyanet yargı yolunda

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonunda serbest rekabet kurallarına uymadığını gerekçe gösteren turizmciler başkanlığı mahkeye vermeye hazırlanıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonunda serbest rekabet şartlarına uymaması ve hacı adaylarının listelerinin kayıtlı olduğu disketleri kendilerine vermemesi halinde, Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında dava açacaklarını bildirdi.

Rekabette eşit değiliz

Ulusoy, TÜRSAB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl hac için 121 bin hacı adayının müracaat ettiğini ve hacca gidecek 70 bin adayın belirlenmesi için 21-23 Ekim tarihleri arasında kura çekileceğini, 24 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında da kesin kayıtların yapılacağını anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, kura çekimi sonucu hacca gitmeye hak kazanan hacı adaylarının listesini içeren disketi kendilerine teslim etmesini ve adaylara verilecek kartların da müftülükler kanalıyla değil noter tarafından APS ile gönderilmesini isteyen Ulusoy, "Aksi takdirde bu uygulama haksız rekabet doğuracağı ve serbest rekabet koşullarına uymayacağından İdare Mahkemeleri'nde dava açacağız" diye konuştu. Başaran Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac için camilerde reklamlara başladığını da belirterek, şöyle konuştu:

'Diyanet kendi işini yapsın'

"Cami reklam yeri değil, ticari araç olarak kullanılamaz. Diyanet kendi işini yapsın. Sadece dini eğitim versin ve bu işin organizasyonunda da bizi kontrol etsin. Din adamı, çarşaf, pasaport, vize, otel odası ile uğraşmasın. Vatandaşın, rahat, kaliteli ve ucuza hizmet alması için Diyanet ticareti bize bıraksın. Bu işi mahkemesiz, kavgasız gürültüsüz bitirelim. Hacca gidecek adayların listeleri Diyanet'te. Biz kimi götüreceğimizi bilmiyoruz. Deli Dumrul gibi dolanıyoruz. Diyanet haksız rekabete yol açıyor. Diyanet İşleri Teşkilat Kanunu'nda bu yok. Diyanet bu işi bize bıraksın, ilan ettiği fiyattan yüzde 15 daha aşağı bu işi yaparız. Hükümeti ve vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'yı bu konuda göreve çağırıyoruz."

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hacı adaylarına dağıtılacak kartlarda "A Grubu Seyahat Acenteleri" ibaresi ile TÜRSAB ve Diyanet'in telefon numaralarının yer almasını, hac organizasyonu düzenleme yetkisine sahip acentelerin isim, adres ve telefonlarının il ve ilçe müftülüklerine vatandaşların görebilecekleri şekilde asılmasını da istedi.

'Diyanet'e başvurduk'

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 2001 yılı hac şartname ve sözleşmesinin bu talepler doğrultusunda yeniden düzenlenmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvurduklarını söyledi

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...