YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


CİMBOM'UN ZOR GECESİ

Şampiyonlar Ligi'ndeki dördüncü maçında Glasgow karşısında tur için avantaj arıyor.

UEFA ve Süper Kupa Şampiyonu Galatasaray, bu gece Glasgow Rangers karşısında galip gelerek, tarihinde bir ilk daha imza atmak istiyor. Daha önce 5 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde hiç üst tura çıkamayan Sarı-Kırmzılılar, bu kez 3 maç sonunda yakaladığı avantajı iyi kullanıp, bir üst turun kapısını aralamak istiyor. İskoç temsilcisi karşısında alınacak bir galibiyet üst tur kapısını aralayacak, hem de Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde tarihinin en yüksek puanına ulaşmış olacak.

GALATASARAY'ın bu gece yine en büyük sıkıntısı; üst üste oynadığı maçlar nedeniyle yorgunluk ve sakat oyuncuların çokluğu. G.Rangers'ı İstanbul'daki maçta bir çok sakat oyuncuya rağmen, yenmeyi başaran Sarı-Kırmzılılar'da sorun, yine sakat ve sakatlıktan yeni çıkmış bir çok oyuncunun bulunması. Cezasını tamamlayan Hagi, takımdaki yerini almasına rağmen, Suat cezası nedeniyle bu gece de İskoç ekibine karşı oynamayacak. Emre ve Ahmet de sakatlığı nedeniyle İstanbul'da kaldı.

SAKATLIKTAN yeni çıkan ve 18 kişilik kadroya alınan Okan görev verilmesi halinde elinden geleni yapacağını söyledi. Ancak Lucescu'ya göre Okan ile birlikte Ümit henüz hazır değil. Rangers'in 50 bin seyirci kapasiteli Ibrox Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı Alman Markus Merk yönetecek. Star TV karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Galatasaray'ın maça şu 11 ile çıkması bekleniyor: Taffarel, Fatih, Bülent, Popescu, Hakan, Ergün, Bülent Akın, Okan(Ümit), Hasan Şaş, Hagi, Jardel.

SARI-KIRMIZILILAR bugün G.Rangers ile deplasmanda yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarında 145. Şampiyonlar Ligi'ndeki 34. randevusuna çıkacak. Galatasaray, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı 144 karşılaşmada 54 galibiyet elde ederken, 56 karşılaşmada da sahadan yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılılar 34 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. Galatasaray, 144 karşılaşmada rakip fileleri 189 kez havalandırırken, kalesinde ise 221 gol gördü.

Kazanmak için geldik

GALATASARAY'ın İskoçya'ya puan almak için geldiğini söyleyen Lucescu ümitli konuştu. Lucescu, "Rakibimiz hızlı futbol oynayıp erken gol bulmak isteyecek. Bizi baskı altına almaya çalışacak. Bu tür maçlar genelde psikolojik savaş içinde geçer. Ama biz kendi futbolumuz sahaya yansıtıp, işimizi kolaylaştıracağımıza inanıyorum" dedi.

RUMEN HOCA "Her iki ekipte de önemli eksiklikler var her şeye rağmen her iki takım da kazanmak için oynayacak. Biz orta alanda üstünlüğümüzü kabul ettirirsek puan almamız daha kolay olacak" dedi. Bu arada Glasgow'un teknik patronu "Bir üst tura çıkmak için G.Saray'ı yenmek istiyoruz" dedi.RUMEN HOCA "Her iki ekipte de önemli eksiklikler var her şeye rağmen her iki takım da kazanmak için oynayacak. Biz orta alanda üstünlüğümüzü kabul ettirirsek puan almamız daha kolay olacak" dedi. Bu arada Glasgow'un teknik patronu "Bir üst tura çıkmak için G.Saray'ı yenmek istiyoruz" dedi.

 
Spor Yazarları

Mustafa Kutlu :
TUHAFLIK
Lokman Köse :
Yapılanlar hoş değil...
______________Oku »
______________Oku »
Ümit Aktan :
Uluslararası Maskara Maratonu




Kağıda basmak için tıklayın.

Leeds son çare
Avrupa'dan sonra ligde de devam eden kötü gidiş Beşiktaş yönetimini harekete geçirdi. Başkan Bilgili ve Scala, yarınki maçın kendileri için dönüm noktası olacağını söylediler.
Lazetiç, hırsının kurbanı
"İmparator Floransa'yı fethetti"
Fiorentina'nın dün Reggina'ya karşı oynadığı maçta son 5 dakikada 3 puanı yakalaması, İtalyan basınında, "Türk kanı, mor menekşeli taraftarları fethetti" diye yorumlandı. La Gazzetta dello Sport "Floransa: Yeniden yükseldi ve Terim'in showu" başlığını kullandığı haberinde, Fiorentina'nın son anda Terim'i kurtardığı belirtilirken sahada Terim'in oyun sisteminin görülmeye başlandığı da ifade edildi. Corriere dello Sport ise "Zafer, 5 dakikada hizmet etti" başlığını atarken, Türk teknik direktörün maç sonunda kendini gösterdiği kaydedildi. Haberde ayrıca başkan Gori'nin maç öncesi sadece "başarılar", maç sonrası da soyunma odasına inerek "Annemin yaş günü için güzel bir hediye" dediği yazıldı. La Nazione "İmparator, Floransa'yı fethetti" başlığı atıldı.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...