YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Soygunda kara gölge

Hazine tarafından Egebank'a Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Mehmet Karakaş'ın bazı usûlsüz kredilerin altına imza attığı ortaya çıkarıldı.

Günlerdir kamuoyunun gündeminde olan Egebank'ın içinin hortumlanması olayında, bankaya el konmadan önce, devlet tarafından bankaya atanan Mehmet Karakaş'ın da parmağı olduğu ortaya çıktı. Hazine Müsteşarlığı tarafından Egebank'a tayin edilen, daha önce İş Factoring Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Karakaş'ın, bankanın içinin boşaltılması sırasında Hazine'yi uyarıp uyarmadığı merak konusu olurken, bankanın şimdiki yönetiminin Karakaş hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Hazine tarafından atandı

"Kasırga Operasyonu" doğrultusunda Egebank'ın içinin boşaltılmasıyla ilgili gelişmeler ve gözaltılar sürerken, şimdi de el koyma işleminden çok önce Hazine tarafından Egebank'a tayin edilen Mehmet Karakaş ismi ortaya çıktı. Eski bir İş Bankalı olan ve İş Factoring Genel Müdürlüğü yapan Karakaş'ın, el koyma işleminden 6 ay önce murakkıplar tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda olayları takip etmesi için bankaya yönetim kurulu üyesi olarak tayin edildiği belirlendi.

Görevlilere zorluk çıkardı

Bu arada, Karakaş'ın, bankanın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilmesinden sonra başlatılan incelemelerde zorluk çıkardığı ve görevlendirilen avukatları engellediği de bildirildi.

Usûlsüz kredilere imza attı

Egebank'ın içinin boşaltılmasıyla ilgili birçok usûlsüz kredi olayına imza attığı ortaya çıkan Karakaş'ın, Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorumluları hakkında dava açılan Harmak olayında imzasının olduğu belirlendi.

Murat KELKİTLİOĞLU


Kağıda basmak için tıklayın.

'Tutuklamaya gerek yok'
Ankara 2 No.'lu DGM yargılanmaya başlanan Fethullah Gülen'in, gıyaben tutuklanmasına gerek olmadığı yönünde karar verildi.
Diyanet yargı yolunda
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac organizasyonunda serbest rekabet kurallarına uymadığını gerekçe gösteren turizmciler başkanlığı mahkeye vermeye hazırlanıyor.
Uyuşturucu trafiği Karadeniz'e kayıyor
Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, uyuşturucu ticareti yapanların Kuzey Karadeniz güzergahını seçtikleri söyledi.
50 bin kişinin Amerika rüyası
ABD'de yaşamak anlamına gelen 'Yeşil Kart' binlerce kişinin hayalini süslüyor. Bu yılki kart piyangosu müracaatları 1 Kasım'da sona eriyor
Bediüzzaman'a sevgi seli
Büyük İslam alimi ve müfetekkirlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin 40. vefat yıldönümü dolayısıyla Kocatepe Camii'nde düzenlenen mevlid onbinlerce sevenini bir araya getirdi. Geçmiş yıllardaki mevlidlerde olduğu gibi bu yılki mevlidin de huzur ve sükunet içinde geçti. Yeni Asya Gazetesi tarafından tertip edilen Bediüzzaman Mevlidi için Türkiye'nin dört bir yanından onbinlerce kişi Ankara'ya akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren özel otobüslerle Ankara'ya gelen müm'inler Kocatepe Camiinde buluşarak Bediüzzaman Mevlidi'ne iştirak etti. Kapalı mekanlarında 25 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiği Kocatepe Camii'nin mevlid için gelenlerle dolduğu görülürken, kalabalık caminin avlusuna bile taştı. Mevlide katılanlar arasında gençlerin ve kadınların çokluğu dikkat çekti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...