YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

TUHAFLIK

"Enflasyon düşüyor", diyorlar; vatandaş bir türlü inanmıyor.

Hükumet "Yahu vallahi düşüyor, inanmazsanız rakamlara bakın" diye bastırıyor; vatandaş "yok yahu, hangi rakamlar" diye sanki meseleyi tîye alıyor. Bu işte bir tuhaflık yok mu?

Adamı ambulans kullanırken yakalıyorlar. Neredeyse sağa sola çarpacak, o derecede alkol almış. "Yok abi" diyor, "Ne alkolü"... Alet getiriyorlar, üflüyor, çıkan rakama inanmıyor, "Alkollü değilim" diye direniyor. Karakola götürüyorlar, adam ne çıksa beğenirsiniz: Şoförler Derneği Başkanı. Ülkenin üzerinde bir "tuhaflık" dolaşıyor, garanti.

Jardel golleri sıralıyor, az-buz değil bir çuval gol, görmezlikten gelemezsiniz. Yine "Yok canım bu adam golcü falan değil" deniyor. Yahut da şu: "Eh, gol atıyor ama, çağdaş futbol için bu yetmez, oyuna katkıda bulunmalı, pres yapmalı, koşmalı, pas da vermeli" falan.

Yahu arkadaş insanlar ülke ülke dolaşıp, bir şu kadar adam deneyip, avuç dolusu paralar ödeyip golcü diye birilerini getiriyorlar sonucu görmüyor musun?

Nedir o?

Şudur: Bekle ki adam gol atsın. Bekle, hâ bekle.

Burada bir tuhaflık yok mu?

Ben diyorum ki Galatasaray, eh artık doydu, inişe geçecek; buna mukabil Beşiktaş çakı gibi oldu parlayacak, tersi gerçekleşiyor.

Bu tuhaf değil işte; ne de olsa dışarıdan okunan bir gazel. Ve uzun vadeli bir değerlendirme. Bekleyelim göreceğiz.

Bu açıdan Trabzon yenilgisini de normal buluyorum. Burada bir tuhaflık yok. Tuhaflık şurada: O elinde döner bıçakları, satırlarla önüne gelene saldıran kişilerin "taraftar" sayılması. Böyle dehşet verici manzaraların hâlâ görülür olması, bir türlü önüne geçilememesi, bu ihmal, bu beceriksizlik ne zamana kadar sürecek. İstanbul'dan Trabzon'a gitmiş bu çerçevede kaç kişi olabilir. Bunlar derdest edilip, daha stadyumdan çıkmadan arabalara alınarak şehir dışına çıkarılamaz mı?

İlla ölümler, yaralanmalar mı olmalı.

Bir tuhaflık da Fenerbahçe cephesinde sürüyor. Hemen herkes Denizli'nin henüz takımı toparlayamadığı konusunda fikir birliği etmiştir. Meselâ Baliç bir türlü kendine gelememiştir. Fener'in yıldızları kendilerini bir türlü gösteremiyor. Fener her maçta ölüp-ölüp-diriliyor.

Eee, sonuçta bir sıfır, bir sıfır daha, derken "Kötü oynadık lakin üç puan iyidir" teranesi.

Fener galiba kötü oynaya oynaya şampiyon olacak.

Tuhaf değil mi?

Ülkenin üzerinde bir "tuhaflık" dolaşıyor. Bu garabeti yine bir tuhaflık ile izah ediyorlar: "Burası Türkiye".

Olacak şey değil. O sarhoş ambulans şoförü cüz'i bir para cezası ile kurtuluyor.


17 EKİM 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Mustafa KUTLU

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...