YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Saldırgan köpek' taktiği

ABD siyasi literatüründe "saldırgan köpek" adı verilen taktikle, suçlamaları hep başkan yardımcısı adaylarının yapması çerçevesinde, Cumhuriyetçi Cheney de Clinton-Gore yönetimini sert dille eleştirdi.

Texas Valisi George W. Bush ve ABD'nin eski Savunma Bakanı Dick Cheney, Cumhuriyetçi Parti başkan ve başkan yardımcısı adayı olmayı resmen garantilediler. ABD'de Kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesinde, Philadelphia'daki Cumhuriyetçi Parti kongresinde, bütün gözlerin üzerinde olduğu siyasi yaşamının en önemli konuşmasını yapan başkan yardımcısı adayı Dick Cheney, Demokrat Partili ABD Başkanı Bill Clinton ve yardımcısı Al Gore'un Beyaz Saray'dan ayrılma zamanının geldiğini söyledi.

Hem Cumhuriyetçi, hem de Demokrat Parti'de, ABD siyasi literatüründe "saldırgan köpek" adı verilen taktikle, seçim kampanyalarında karşı tarafı suçlayıcı açıklamaların hep başkan yardımcısı adayları tarafından yapılması çerçevesinde, Cheney de Clinton-Gore yönetimini sert dille eleştirdi.

"Bu ikilinin Beyaz Saray'da geçirdiği sekiz yıla bakıyorum ve sadece kaçan fırsatları görüyorum. Clinton-Gore ikilisi için gitme zamanı" diyen Cheney, "Bush, Gore'u yenecek ben de Gore'un yerine başkan yardımcısı olacağım" diye konuştu.

Bu arada Pazartesi günü parti delegeleri arasında başlayan resmi adayı seçme süreci çerçevesinde, 2 bin 67 delegenin salt çoğunluğu olan 1034 kişi, Bush ve Cheney'i seçerek, ikilinin adaylıklarını kesinleştirdi.

Eski Başkan Ford yoğun bakımda

Cumhuriyetçi Parti kongresinde Bush'a destek için faaliyet gösteren ABD'nin eski başkanlarından Gerald Ford, Philadelphia'da beyin damarlarındaki rahatsızlık yüzünden inme başlangıcı teşhisiyle hastanede yoğun bakıma alındı. Cumhuriyetçi Partililer, yemek sırasında, Ford'a saygı amacıyla bir dakika sessiz kalırken, başkan adayı Bush, eski başkanın eşi Betty Ford ile telefonda konuşarak, ondan eşinin durumu hakkında bilgi aldı. 87 yaşındaki Ford'un bir hafta içinde hastaneden çıkabileceği belirtildi.

Kokarca, fare ve yılanlı protesto

Philadelphia polisi, Cumhuriyetçi Parti'nin kongresinde karışıklık çıkarmak üzere, içinde yüzlerce fare, kokarca, yılan, akrep ve zehirli örümcek taşıyan bir otobüsün durdurulduğunu açıkladı. Ele geçirilen hayvanlar, Philadelphia hayvanat bahçesine teslim edildi. Kırmızı renkli, "Londra tarzı" iki katlı otobüsün, olabildiğince karışıklık yaratmak için Cumhuriyetçi Parti kongresine doğru yol aldığı belirtildi. Cumhuriyetçiler'i protesto eden gruplardan hiçbiri, hayvanlarla dolu otobüsün sorumluluğunu üstlenmedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

KEŞMİR KAYNIYOR
Keşmir'de son iki günde meydana gelen olaylarda 93 kişi öldü. Hint Başbakanı bölgeye gitti. Hizbul Mücahidin ile Hindistan arasında müzarekeler başladı.
Keşmir cihatla kurtulur
Pakistan'daki Cemaat-i İslami'nin lideri Gazi Hüseyin Ahmed, geçen ay ABD'de çok önemli temaslarda bulundu. İslami bir grubun lideri olan Ahmed'in ABD Dışişleri yetkilileri ile temaslarda bulunması büyük yankı uyandırdı. Pakistan'da yayınlanan The News gazetesi, Gazi Ahmed'le ABD ziyareti ve Keşmir'deki son gelişmelerle ilgili bir ropörtaj yaptı.

Gürcü Dışişleri Bakanı İran'da
TİFLİS- Gürcistan Dışişleri Bakanı Irakli Menagarişvili, İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi'nin resmi daveti üzerine dün Tahran'a gitti. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Menagarişvili'nin Tahran ziyareti çerçevesinde, Harrazi, Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve diğer üst düzey yetkililerle biraraya geleceği belirtildi.
Londra'dan Tiflis'e askeri yardım
TİFLİS- Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te temaslarda bulunan İngiltere Genelkurmay Başkanı Sir Charles Hetry, "Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nin gelişmesine katkıda bulunacak bir yardım programı hazırlanacak" dedi. Hetry, Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nin gelişmesine katkı sağlayacak uzun vadeli yardım programları üzerinde durduklarını belirtti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...