YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Kemal Yılmaz bozmuş

Eymür'ün, Suriye'deki ataşeye telefon ederek Apo operasyonunu sekteye uğrattığını ileri sürdüğü subayın, Korgeneral Kemal Yılmaz olduğu anlaşıldı.

MİT eski Kont-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün, Suriye'deki askeri ataşeye telefon ederek Abdullah Öcalan operasyonunu sekteye uğrattığını ileri sürdüğü subayın Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral Kemal Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Eymür'ün, geçtiğimiz günlerde Internet'teki web sayfasında yer alan yazıda bahsi geçen ve Suriye'ye Öcalan'ın barınaklarını tespit etmeye giden operasyon timinin, Korgeneral Yılmaz'ın askeri ataşeyle yaptığı ilginç konuşmadan sonra Türkiye'ye döndüğü belirtildi.

Mehmet Eymür, yazıda Kemal Yılmaz'ın adını vermeden 'hassas, milli bir operasyonun' nasıl bozulduğunu yazmıştı. Eymür, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın görev aldığı ve bir ton patlayıcının kullanıldığı Mercedes operasyonu öncesinde istihbarat toplamak için Suriye'ye giden ekibin faaliyetlerinin bir general tarafından deşifre edildiğini açıklamıştı.

Albay Hayrettin Ünlübaş

Mehmet Eymür, Çevik Bir ekibine yakın olduğu ileri sürülen generalin operasyonu nasıl sekteye uğrattığını söylerken, bir süre önce PKK lideri Abdullah Öcalan'la temas kurduğu iddia edilen Albay'ın da Hayrettin Ünlübaş olduğu anlaşıldı. Ünlübaş'ın bu temas için Belçika'ya gittiği iddia ediliyor.

Albayın adı açıklanmamıştı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı'nın 32. Gün programında 'Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir kliğin Apo'yla temasını tespit ettik' şeklindeki açıklamasından sonra gündeme gelen olay Öcalan'ın ifadeleriyle farklı bir boyut kazanmıştı.

Öcalan, kendisiyle temasa geçen subayın Genelkurmay Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan bir albay olduğunu ileri sürmüş, ancak bu albayın adını açıklamamıştı.

Telsiz konuşmaları ortaya çıkardı

PKK lideri Öcalan ile teması doğrulayan bilgilerin de askeri yetkililerin Apo'yla birebir yaptığı telefon görüşmelerinden değil, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarından tespit edildiği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, PKK yöneticileri, bu telsiz konuşmalarında Genelkurmay'da bir grubun çatışmaların azalması için Apo'yla temasa geçtiğini ve bazı önerilerde bulunduklarını söylüyorlar.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...