YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Halka arzlar tam gaz

Sanko Holding, bu hafta Sanko Pazarlama'nın yüzde 25'ini arz ederken Bakioğlu Holding de Polibak Plastik Film Sanayii ve Ticaret A.Ş'yi Kasım ayında halka açacak.

İstanbul Borsası'ndaki düşüşe rağmen borsa yoluyla halka açılmalar sürüyor. Sanko Holding, bu hafta Sanko Pazarlama'nın yüzde 25'ini, Bakioğlu Holding de Polibak Plastik Film Sanayii ve Ticaret A.Ş'yi Kasım ayında halka açıyor.

Sanko Holding, tekstil ürünlerini pazarlayan Sanko Pazarlama İthalat ve İhracat A.Ş. ile borsaya adım atıyor. Holdingin sermayesine göre en kârlı şirketi olan Sanko Pazarlama'nın yüzde 25'i halka açılıyor. 28-29 Eylül tarihlerinde talep toplayan Sanko Pazarlama, 16 bin lira fiyatla halka arzedildi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, dünyaya açılmayı hedeflediklerini belirterek, "Gelecekte yapacacağımız büyük yatırımlar için prestij olsun diye halka açılıyoruz. Sabancı ve Koç gibi Türkiye'nin büyük kuruluşları, halka açıldıktan sonra hızla büyüdü. Yabancı ortaklıklarının önü açıldı. Yabancı ortaklıklar ve işbirlikleri için bu halka arz kaçınılmaz hale geldi" dedi.

İskontolu fiyat

Önümüzdeki 5 yıl içinde grubun ana şirketlerinin hepsini halka açacaklarını bildiren Konukoğlu, halka arzdan beklenen yaklaşık 70 milyon dolarlık kaynak girişinin, şirketi yenilemesi ile İstanbul Güneşli'deki tesisin tamamlanmasına harcanacağını kaydetti. Konukoğlu, belirlenen 16 bin liralık fiyatla ilgili olarak da, "Küçük yatırımcı çok kâr etsin düşüncesiyle iskontolu fiyat belirledik" dedi.

İş Yatırım liderliğindeki toplam 26 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 28-29 Eylül tarihlerinde halka arzedilen Sanko Pazarlama hisseleri, bu hafta İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

Hisselerin yüzde 25'i alım gücü yüksek yurtiçi yatırımcılara, yüzde 15'i yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10'u yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 5'i Sanko çalışanları ve kalan yüzde 45'lik bölümü de yurtiçi yatırımcılara tahsis edildi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Memlekette iş ve aş sorunu var Aksaray Holding, tekstil, otomotiv yedek parça ve çelik kapı ürünlerini tanıtmak amacıyla İstanbul'da showroom açtı.
İhalelere dikkat!
Kamuoyunda endişelerin ayyuka çıktığına dikkat çeken Bayramoğlu, enerji krizinin bahane edilerek enerji santral ihalelerinde hukuktan sapılmaması uyarısında bulundu.
G.Doğu'ya 20 tesis daha
Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, doğum yeri olan Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaptırdığı tesisler için "Bunlar market değil, sanayi tesisleridir" dedi.
Toprak, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben okul okumadım. Sizler de okumadınız. Ama; çocuklarınız okuyacak. Burada bir lise ve teknik lise yaptırıyoruz. Bildiğiniz gibi teknik lise çok önemlidir.
Çok önemli 3 şey vardır. Bunlar eğitim, sağlık ve iştir. Eğitim için okul yaptırdık. Sağlık için hastane, iş için ise sanayi tesisi kurduk. Türkiye'nin çoğu ilinde bu tesisler yoktur. Biz bunların maliyetini 20 trilyon lira olarak hesaplamıştık. Ancak; şimdi 30 trilyon liraya malolacak. Sosyal tesislerin yerini devlet bize verdi. Sanayi tesisi için yerleri olmadığından bunların yerini kendi paramızla aldık."
Halis Toprak, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde otel, çocuk yuvası yapacaklarını ve Toprakbank Şubesi'ni açacaklarını da belirtti. Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'a toplam 20 tesis daha kuracaklarını da kaydeden Toprak, tesislerden 8'inin Diyarbakır'a kurulacağını bildirdi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...