YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


İki kamyon evrak

İstanbul Mali Şube ekipleri, yaptıkları baskınlarla, karanlıkta kalan birçok noktayı aydınlatacak evrakları ele geçirdi. Yaklaşık iki kamyon dolusu evrak, Egebank'ın şimdiki yönetimine teslim edildi.

Egebank'ın içini boşaltarak bankayı zarara uğrattığı gerekçesiyle gözaltına alınan Yahya Murat Demirel'le ilgili operasyonlar sürüyor. Operasyonlar çerçevesinde Egebank'ın Samandıra'daki deposuna ve Demirel'in sevgilisi olan Ayşenur Esenler'in şirketine yapılan baskınlar sonucunda, kayıp olan evraklar ele geçirildi. Sözkonusu evrakların yaklaşık iki kamyonu bulduğu ve bankanın "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu"na devredilmesi kararının alınmasıyla kaçırıldığı öğrenildi. Uzun süredir bir türlü bulunamayan evrakların birçok konuyu aydınlatacağı belirtilirken, özellikle Samandıra'da ele geçen evrakların offshore şirketlerle ilgili olduğu belirlendi. Ankara 2 No.'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin talimatıyla gerçekleştirildiği bildirilen operasyon çerçevesinde Mali Şube'ye bağlı polisler, bugün Murat Demirel tarafından depo olarak kullanılan Kayışdağı'ndaki 4 katlı apartmanın giriş katına bir nakliyat firmasına ait kamyonla geldiler. Mali Şube ekipleri, Demirel'in gözlem altına alındığı gece mühürledikleri deponun mühürünü sökerek içeri girdiler. Ekipler daha sonra depodaki yüzlerce karton koli içerisinde ambalajlanmış evraklara el koyarak, kamyona yüklemeye başladılar.

Sevgilisinin şirketine baskın

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, yönetimi, Demirel'in sevgilisi olduğu belirtilen Ayşenur Esenler'e ait şirkette de arama yaptı. Taksim Gümüşsuyu Dünya Sağlık Sokak 27 numarada, Ayşenur Esenler'e ait Karavan Multimedia & Animasyon şirketine önceki gün akşam saatlerinde gelen Mali Şube ekipleri, evrak ve dosyaları inceledi. İçerideki kasaları açamayan ve binadan ayrılan ekipler daha sonra, çilingirle birlikte tekrar şirkete geldi. Şirkette bulunan 2 kasadan biri, 15 saatlik çalışma sonucu açılabildi. Çilingir yardımıyla açılan kasadan çıkan belge ve malzemeler, soruşturma kapsamında maliye müfettişlerine teslim edildi. Esenler'e ait şirket ile Egebank arasındaki kredi ve diğer bağlantıların açığa çıkabileceği ifade ediliyor.




Kağıda basmak için tıklayın.

İlk voleyi 'Off Shore'da vurdu
RTÜK Kürtçe TV'yi gündemine aldı
Tarihten ders alamadık
Tarih silinmemiş olsaydı, 1509, 1766 ve 1894'te İstanbul'da yaşanan depremlerin yolaçtığı yıkımlar unutulmuş olmaz, fay üzerinde stratejik önemi bulunan binalar da kurulmazdı...
Çocuklara yazık oluyor
2 Ekim Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla Çocuk Vakfı tarafından hazırlanan rapor, yeni bin yılın çocuklarının içinde bulunduğu içler acısı durumu bütün çıplaklığıyla ortaya koydu.
Hatalarımızdan yaralıyız
Farklılıklardan korkmamak gerektiğini belirten Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, "Kendi hatalarımızdan yaralıyız "dedi.
'Sayısal imza' devri Kamuda, evrak trafiğini ortadan kaldıracak ve elektronik ortamda sayısal imza onayı ile evrakın işlem görmesini sağlayacak sistem önümüzdeki günlerde devreye giriyor. Başbakanlık, elektronik ortamda sayısal imza onayı ile evrak dağıtımını sağlayacak projeyi hayata geçirmek üzere evraka sayısal imza atmaya yetkili olacak 500 kişi için yurtdışına akıllı kart siparişi verdi. Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı, internet üzerinden evrakın güvenli bir şekilde iletimi için bir proje hazırladı. İlk etapta Başbakanlık Merkez Teşkilatı'nda kullanılacak projenin testleri tamamlandı. Başbakanlık'ın, TÜBİTAK'ın da desteğinde hazırladığı sistemle evrakın yetkili kişi tarafından gönderildiğini, iletim sırasında evrakın değişmediğini ve doğru adrese ulaştığını garanti altına alıyor. Evrakı göndermeye ve almaya yetkili olanlar, kimlik bilgisi ve yetkili olduğuna dair bilgilerin yer aldığı özel mikroçipli kartlar yardımıyla bilgisayarda işlem yapabilecekler.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...