YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Şimdi de Fransızlar

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Akarcalı, Fransız Sosyalist Partisi'nden bir grubun, yeni bir tasarı hazırladığını öğrendiklerini bildirerek, "Bu gidişe 'dur' demek lazım" dedi

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı, Fransız Sosyalist Partisi'nden bir grubun, ABD Temsilciler Meclisi Alt Komitesi'nce kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına benzer bir tasarıyı Fransız Senatosu'nun gündemine almak için girişim yaptığını öğrendiklerini söyledi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Akarcalı, sözde Ermeni soykırımı tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Operasyonlar ve İnsan Hakları Alt Komitesi'nce kabul edildiğini fakat Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde oylamasının ertelendiğini hatırlattı.

Fransa'da da, önceki yıllarda benzer tasarıların gündeme getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Akarcalı, "Fransız Sosyalist Partisi'nden bir grubun, benzer bir tasarının önümüzdeki Salı günü 'olağanüstü gündem' şeklinde Fransız Senatosu'nun gündemine alınması için çalışma başlattığını öğrendik. Bize, şimdiye kadar bu tasarının önlenmesi amacıyla çalışmalarda bulunmuş Fransız dostlarımızdan çok ciddi uyarı geldi" dedi. Akarcalı, "Mesele siyasi parti bazında olduğu için, henüz Dışişleri Bakanlığımız ve büyükelçiliğimiz duymamış olabilir" diye konuştu.

Kötü sicile sahip ülkeler

Bu tür konularda kötü sicile sahip ülkelerin, olmayan bir suçu Türkiye'nin üzerine atıp vicdanlarını rahatlatma çabası içinde olduklarını belirten Akarcalı, şunları söyledi: "Afrika'dan Amerika'ya satılan köle sayısı 20 milyon kişidir. Bunlardan 10 milyonu, yolculuk sırasındaki kötü şartlardan ya da açlıktan ölmüştür. Latin Amerika'da, Aztek ve Maya ırklarından 20 milyon kişi katledilmiştir. İngilizler, 18. asırda, tekstilde rekabet istemedikleri için Hindistan'da 50 bin tekstil ustasının ellerini bileklerinden kesmiştir. 2. Dünya Savaşı`nın bitmesiyle birlikte, Cezayir'de, savaşın sona ermesini kutlayan halkın üzerine, olayı ayaklanma zanneden Fransız savaş gemilerince ateş açılmış ve 20 bin insan öldürülmüştür."

Dışişleri, Meclis'i bilgilendirsin

Dışişleri Bakanlığı'nın bu konudaki gelişmeler hakkında hükümeti ve TBMM'yi daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Akarcalı, Meclisin açılmasının ardından Türkiye'nin meseleyi kökten çözecek kalıcı çalışmalar yapması gerektiğini de ifade etti. Akarcalı TBMM'deki bütün siyasi partilerin ve tüm milletvekillerinin bu konuda duyarlı olduklarını da kaydetti. Bülent Akarcalı, ABD ve Avrupa kamuoyuna yönelik bir kampanya düzenlenmesi ve gerçeklerin anlatılması gerektiğini söyleyerek, "Bu işe 'dur' demezsek, nereye gider bilemiyoruz. Türkiye aleyhine tasarı hazırlamamak 'out' oldu" şeklinde konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...