YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Bizi bekletemezler

ANAP lideri Yılmaz, Türkiye'nin 1963'ten beri AB kapısında beklediğini, 99'daki Helsinki Zirvesinde de 'bekleme odası'na alındığını belirterek, "Türkiye'yi bekleme odasında daha fazla tutamazlar" dedi

ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye'nin AB için bekleme süresini doldurduğunu belirterek, "Türkiye, tam üyelik dışında herhangi bir statüyü asla kabul etmeyecektir. Avrupalılar'ın da Türkiye'yi daha fazla bekleme odasında tutmaları mümkün değildir" dedi.

Bekleme odasındayız

Işık Üniversitesi'nin yeni eğitim yılı açılış törenine katılan Yılmaz, "AB ve Türkiye" konulu bir konuşma yaptı.

Yılmaz, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesi ve kendini yenilemesinin bugünkü adının "Avrupa Topluluğu'na tam üyelik" olduğunu söyledi.

Mesut Yılmaz, şöyle devam etti: "Türkiye'nin AB ile bütünleşme sürecinin içte ve dışta bir çok engelleyicisi olmuştur. Bu çevreler Avrupa ile bütünleşmemizi geciktirmiştir. 1963'ten 99'a kadar geçen süre, Türkiye'nin Avrupa Birliği kapısında bekleme süresi olmuştur. 1999 Helsinki Zirvesi'yle birlikte Türkiye'ye AB kapısı açılmış, Türkiye Avrupa'nın bekleme odasına gelmiştir."

Başka statü olamaz

Yılmaz; Türkiye'nin, AB üyeliği dışında herhangi bir statüyü asla kabul etmeyeceğini ifade ederek, Avrupalılar'ın Türkiye'yi daha fazla bekleme odasında tutmalarının mümkün olmayacağını söyledi. Türkiye'yi Avrupa'dan uzak tutmaya çalışmanın, Türk düşmanı bazı çevrelere destek anlamına geleceğini kaydeden Yılmaz, "AB adaylık sürecine engel olan irtica ve bölücülükle mücadelede, son derece kritik bir aşamaya gelindiğini" de kaydetti.




Kağıda basmak için tıklayın.

MHP kabuk değiştirecek MHP'de Alparslan Türkeş tarafından getirilen yönetim modeli değişiyor. MYK ve MKK birleştirilerek 60 kişilik Genel İdare Kurulu'na dönüştürülecek. Ülkü Ocakları'nın işlevi ise Gençlik Kolları'na geçecek
Türkiye'nin yerini dahi bilmiyorlar
Sözde Ermeni soykırım tasarısı için ABD'ye giden TBMM heyeti, tasarıya destek veren ABD Temsilciler Meclisi üyelerinin Türkiye'nin yerini dahi bilmediğini söyledi
Artık kapatma olmaz
Baykal, "olağanüstü dönemleri" hatırlatan parti kapatmaların artık bittiğine inandığını söyledi.
AB'ye giriş bir zorunluluk
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Avrupa Birliği'ne girişin "jeostratejik ve jeopolitik bir zorunluluk olduğunu" söyledi.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) yeni eğitim-öğretim yılına başlaması nedeniyle Şehit Tabip Üsteğmen Halil Akçiçek Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Orgeneral Büyükanıt, dünyada, politik ve askeri alanda bir değişim yaşandığını, Avrupa Birliği çalışmalarının hız kazandığını, NATO'nun bu doğrultuda yeni bir şekil ve misyon belirleme çalışmalarına başladığını anlattı.
Bu değişim ortamında Türkiye'nin askeri, politik, jeopolitik ve jeostratejik transformasyonlara çok iyi hazırlanması ve yeni dünya düzeninde hak ettiği yeri alması gerektiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, "Batı gündeminde iç çatışmaları ile yer alan bir ülkenin çağdaş normları yakalaması çok zordur. Her kurum kendi vizyonunu ve misyonunu belirlemeli" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...