YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Koltuk hırsımız yok

ANAP lideri Yılmaz, ortaklarına grup toplantısında cevap verdi: "Hükümette bulunmamızın nedeni koltuk hırsı değildir. Biz iktidar müptelası değiliz. Yalnız konuşma ve kavga yerine üretici olalım."

ANAP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, TBMM Başkanlığı için DSP ve MHP'nin uzlaştığı MHP'li aday konusunda partisine baskı yapmaması durumunda hükümetten atılacağı baskısına rest çekti. Yılmaz, hükümette bulunmalarının nedeninin koltuk hırsı olmadığını belirterek, "Biz öyle iktidar müptelası bir parti değiliz" dedi. Yılmaz, Murat Başesgioğlu'na da başarılar diledi.

Yılmaz, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, dış politikadaki gelişmeler, ekonomik program ve siyasetteki dalgalanmalar üzerinde durdu.

Sözde Ermeni Soykırım Karar Tasarısı konusunda hem hükümetin hem de TBMM'nin aktif bir tutum alması gerektiğini kaydeden Yılmaz, bu tasarının ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin alacağı tedbirlerin somut şekilde belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Yılmaz, Ermeni tasarısı ve Kıbrıs konusunu TBMM Genel Kurulu'na getireceklerini söyledi.

Sorumlu hareket ediyoruz

Ekonomik programın siyasi istikrarla hedefine varacağını vurgulayan Yılmaz, 2001 yılının her bakımdan zor bir yıl olacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Ekonomik programın başarısı için öncelikle hepimizin yapılan icraatların doğruluğuna inanmamız lazım. Bizim, hükümette bulunmamazın sebebi koltuk hırsı değildir. Biz öyle iktidar müptelası bir parti filan değiliz. Halkımızın bizden beklentisi dürüst, ilkeli ve kaliteli yönetimdir. Hükümette görev alan ya da almayan bütün arkadaşlarım, iktidar ortağı bir partinin mensubu olmaları sorumluluğuyla hareket etmektedirler. Hiç süpheniz olmasın ki, eğer bu önümüzdeki dönemi sorumlu ve kararlı bir şekilde götürürsek, Türkiye'nin önü aydınlıktır."

Siyasette polemik değil üretim

Yılmaz, geçen dönem Türkiye'de siyasetin karşılıklı suçlamalar, sonu gelmez kavgalar ve "çok da kibar olmayan" bir zemine oturduğunu belirterek, "Türkiye'nin herşeyden çok, üretmek yerine konuşmaya dayanan siyaset zeminini değiştirmesi lazım" dedi.

Yeni siyaset zemininin temelinde politika ve polemik değil, üretim olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Nefret değil sevgi, kavga değil uzlaşma olmalıdır. Entrika, tertip değil açıklık olmalı. Ayrım değil, birlik olmalı. ANAP olarak söylediklerimizin hepsinde samimiyiz. Siyasi hayatımız önemli bir sınavdan geçmektedir. Bize düşün görev, üzerimize aldığımız sorumluluğu yerine getirmektir. Türkiye'nin geçmekte olduğu bu dönemeçte birbirimize sımsıkı kenetlenmek zorundayız." Yılmaz, konuşmasının sonunda TBMM Başkanı seçiminde Murat Başesgioğlu'na başarılar diledi.

Başkanvekili belirlendi

Öte yandan, ANAP Grubu, TBMM Başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Nejat Arseven'i, katip üyelik için de Hatay Milletvekili Levent Mıstıkoğlu'nun aday gösterilmesini benimsendi. Dünkü Grup toplantısında yapılan oylamaya, Arseven ve Mıstıkoğlu tek aday olarak katıldı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...