YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Çantadaki Susurluk

Finike Savcısı Cengiz Bal, sanıklardan Ömer Güzelsoy'un Susurluk kazası sırasında başka bir kamyonun muavini olduğunu, ifadesinde kaza yerinden bir çanta alıp Finike'ye getirdiğini söyledi.

Finike Cumuhriyet Savcısı Cengiz Bal, Susurluk kazasında kaybolan çantanın Finike'ye geldiğinin "kesinlik kazanmaya başladığını" bildirdi.

Cengiz Bal, ilçede kayıp çanta ile ilgili sürdürülen araştırmalarla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplarken, Gaziantep'ten getirilen Hüseyin Sakınmaz ile dün gözaltına alınan Ömer Güzelsoy'un ifadelerinden yola çıkarak önemli ipuçlarına ulaşıldığını söyledi. Susurluk kazası sırasında kaybolduğu ve içinde önemli evraklar bulunduğu bildirilen çantanın Finike'ye getirildiğinin "kesinlik kazanmaya başladığını" kaydeden Bal, şunları söyledi: "Dün (önceki gün) gözaltına alınan ve halen 10 aylık asker olan Finikeli Ömer Güzelsoy'un, Susurluk kazasının olduğu sırada, kazaya uğrayan araçlarla aynı benzinlikten benzin alan bir kamyonda muavinlik yaptığı belirlendi. Güzelsoy ifadesinde, kaza yerinden geçerken durduklarını ve Mercedes marka otomobilin içinde iki çanta gördüğünü, bunlardan birini, içinde para olduğu düşüncesiyle aldığını, diğerini de almak isterken, gelenler olduğu için vazgeçtiğini söyledi."

Portakal bahçesine gömülmüş

Gaziantep'ten getirilen Hüseyin Sakınmaz'ın babası Mehmet Sakınmaz'ın, Susurluk kazası sırasında, önceki gün kazı yapılan portakal bahçesindeki bağ evinde oturduğunun da belirlendiğini anlatan Cengiz Bal, şöyle devam etti: "Ömer çantayla Finike'ye gelmiş. İçinde, fihristler ve ihale dosyaları olan çantayı, Sakınmaz ile birlikte portakal bahçesinde gömmüşler. Ömer daha sonra askere gitmiş. Sakınmaz, Finike'de bir büfeden aradığı televizyon kanalından bir gazeteciyle çantayı satmak için görüşmüş."

Bu arada, sözkonusu çantayla ilgili olarak gözaltına alınan Ömer Güzelyol, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Güzelyol, serbest bırakıldıktan sonra, "Hüseyin Sakınmaz'ı 2-3 sene önce Finike'de tanıdım. Bir daha da görmedim. Sakınmaz, çanta senaryosunu, meşhur olmak ve cezaevinde isim yapmak için uydurdu" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Hortum pazarlığı
Bilgin ve yeni ortağı Ciner'in hükümetle batık Etibank konusunda pazarlığa giriştiği belirlendi.
Yeğen reddediyor!
Önce kelepçeyle, dün de elleri zincirli olarak ifade veren hortumcu yeğen Demirel, hakkındaki suçlamaların senaryo olduğunu ileri sürdü.
Gökkafes'te bankacılık müzesi mi kurulacak?
Yıkım kararlarına konu olan 'Gökkafes'teki Dinç Bilgin ve Zafer Mutlu'ya ait olan milyonlarca dolar değerindeki katların bankacılık müzesi haline getirilmesi önerildi.
İnternet gözlem altında
İnternet sitelerini takibe alan Genelkurmay Başkanlığı, konuya ilişkin bir masa oluşturarak 10 kişilik bir ekip kurdu.
Teminatlı hortumda kritik belge
Halk Bankası'nın Gaziantepli tüccarlara verdiği 10 trilyonluk kredide ilginç belgeler ortaya çıkıyor. İşte 10.6.1999 tarihini taşıyan konuşmanın dökümü: Telefon açan: Aziz Yılmaz (Gaziantep Şube Müdürü), Telefon alan: Serap Ergün (Fon Kredileri Müdür Yrd) AY: Şubemiz müşterilerinden Güneydoğu Umut Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş firması lehine Geliştirme ve Destekleme Fonu'ndan kredi açılması şubemizce yürütülecektir. Sözkonusu 10 trilyonluk kredinin 5 trilyonluk kısmını 10.06.1999 tarihi itibariyle (bugün) kredi hesabından tahsis talimatında belirtilen mevduat hesabına virman yapabilir miyiz? SE: Güneydoğu Umut Petrol San ve Tic A.Ş firmasının kredisinin 5 trilyonluk kısmını 10.06.1999 tarihi itibariyle (bugün) kredi hesaplarından mevduat hesaplarına virman yaparak, firmanın talimatlarına istinaden ödemeye başlayabilirsiniz. AY: Bugünkü telefon görüşmemizin yukarıdaki şekilde olduğunun hususunu, bilgilerinize arz ederiz.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...