YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Gürses'e anlamlı veda

Kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden bestekar ve ses sanatçısı Yıldırım Gürses, TRT İstanbul Radyosu önünde düzenlenen törenle, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurladı. Törende yeni nesil sanatçıların bulunmaması ise dikkat çekti.

Kalp yetmezliği nedeniyle önceki gün vefat eden ve Türk Sanat Müziği'ne yıllarca emek vermiş besteci ve ses sanatçısı Yıldırım Gürses için, TRT İstanbul Radyosu önünde tören düzenlendi. Gürses'in cenaze törenine, eşi Ayla Gürses, oğlu Bayazıt Gürses ile çok sayıda besteci, söz yazarı ve sanatçı arkadaşı katıldı. TRT İstanbul Bölge Müdürü Orhan Ertanhan, törende yaptığı konuşmada, bir kez daha, çok değerli bir sanatçıyı kaybettiklerini, Gürses'in eserleriyle ebediyete geçtiğini söyledi. Ertanhan, "Gürses'in eserlerini dinleyerek onu rahmetle yadedeceğiz" dedi.

Gürses'in 25 şiirini besteleyen güfte yazarı Mustafa Sevilen'in törende yaptığı konuşma, Gürses'in sevenlerini duygulandırdı. Gürses'in bestelerinden "Güller Havası" ve "Eller Eller" şarkılarını okuyan Muazzez Ersoy ve Emel Sayın gibi sanatçıların törene katılmamasını da eleştiren Sevilen, "Bugün yine bir Türk musikisi şehidi verdik. Yıldırım Gürses, gönüllerimizde, ruhumuzda ezelden ebediyete kadar yaşayacak" diye konuştu. İstanbul Müftüsü Necati Tayyar Taş ise yaptığı konuşmada, Türk musikisinde sevilen güftelerin sözlerinin "İman"a dayandığını belirtti. Taş, "Bizim kültürümüzün bir ucunda Kur'an var, bir ucunda Mevlid, bir ucunda ezan, bir ucunda İstiklal Marşı" diye konuştu. Taş'ın, kültürümüzde cenaze törenlerinde alkış tutulmadığını hatırlatması üzerine, Gürses son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

ADNAN ŞENSES

Yıldırım, kırgın gitti

TRT, böyle büyük besteci, sanatçı, yorumcu Gürses'in değerini bilmedi. Olur olmaz kişilere devlet sanatçılığı ünvanı verilirken Gürses'ten bunu esirgediler. Yıldırım Gürses, devlete kırgın gitti. Kendisiyle 16 yıl aynı çatı altında çalıştım. Kendisi camiamızın en büyük musiki kültürüne sahip sanatçısıydı.

M. RUHİ ŞİRİN

Çocuklar da seviyordu

Besteleri ve yorumlarıyla Türk toplumunun tamamı tarafından sevilen Gürses, son dönemlerinde Türk musikisinde çocuklar için yaptığı şarkılarla, çocukların da sevgisini kazandı. İçindeki çocuğu yaşatmayı başarmış son dönemin önemli bestekarlarındandı. Allah rahmet eylesin.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...