YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Tek umutları yasakta

Banka hortumlayanları affetmeyi planlayan hükümet ortakları, Erbakan, Erdoğan ve Güzel için 'ceza ertelemesi' yaparak, siyaset meydanının kendilerine kalmasını hasaplıyor.

Bankaları hortumlayanları affetmek için çaba gösteren hükümet ortakları, düşüncesini açıkladığı için siyaset yasağı konulan isimlerin yasağını kaldırmaya ise yanaşmıyor. Adalet Bakanlığı'nın, genel af yasası yerine "ceza indirimi" ile "ceza ve davaların tehir edilmesini" öngören iki ayrı tasarı hazırladığı belirtiliyor. Bankaları hortumlayanlar ceza indirimi yöntemiyle affedilerek cezaları ve cezaların bütün sonuçları ortadan kaldırılacak. Cezaları tehir edilecek olan Erbakan ve Güzel'in siyaset yasakları devam edecek.

Hortumcu 'tertemiz' olacak

Adalet Bakanlığı'nın genel af kanunu yerine Ceza İnfaz Kanunu'nda düzenleme yaparak cezaların indirilmesi yöntemiyle af çıkartacağı belirtiliyor. Cezaların indirilmesi yöntemiyle affedilecek arasında bankaları batıranlar ile kara para aklayanlar, rüşvetçiler ve hırsızlar da bulunuyor. Bu tasarının yasalaşması halinde, bankaların içini boşaltan Murat Demirel, Ali Balkaner, Hayyam Garipoğlu gibi isimler affedilerek cezaevinden çıkarken, yeniden banka kurabilecek ve kamu kurumlarında görev alabilecek.

Yasaklılar yine yasaklı

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 4454 sayılı basın yayın yoluyla işlenen suçlara ilişkin dava ve cezaların tehir edilmesine dair kanun genişletilerek, Anayasa gereğince affedilemeyen suçlara ilişkin ceza ve davalar üç yıl süreyle tehir edilecek. Böylece, Hasan Celal Güzel, Necmettin Erbakan gibi isimler ise cezalarının tehir edilmesine rağmen cezanın sonuçları ortadan kalkmadığı için siyasi yasaklı olmaya devam edecek.

MHP'nin Tayyip korkusu

FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç, "Erbakan'ın cezasını erteleyerek bir taşla iki kuş vurmayı amaçlıyorlar. 312. maddenin değişikliğini rafa kaldırmaları en önemli amaçları. Diğer taraftan Erbakan'ın cezaevine girmesini önlemekle beraber siyaset yasağını da devam ettirmek diğer amaçları. Bunların samimiyetleri yok" dedi.

FP Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak ise Erdoğan'ın siyaset yasağının kalkmasından korkulduğunu ifade ederek, "Af halinde cezanın bütün sonuçları ortadan kalkıyor. Bütün pazarlıklar Tayyip Erdoğan'ın siyaset yasağını kaldırmamak üzere yapılıyor. Çünkü Devlet Bahçeli Tayyip Erdoğan'ın siyasete dönmesinden korkuyor. MHP tarafından yapılan anketlerde MHP'nin başında görülmek istenen isim olarak Erdoğan çıkıyor" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...