YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


"Aktık, daha da aklandık"

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, halka açılmalarının, "zaten ak" olan Yimpaş'ın daha da aklanması anlamına geldiğini söyledi.

İSTANBUL - Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, halka açılım için Sermaye Piyasası Kurulu'nun izin vermesinin, haklarında çıkan olumsuz haberleri aklama olmadığını belirterek, "Yimpaş zaten aktı, halka açılmayla aklığını arttırdı" dedi.

Yimpaş'ın halka açılmasıyla ilgili gelişmeleri anlatmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Uyar, sermayelerini 100 milyar liradan 1 trilyon liraya çıkarmak amacıyla SPK'ya yaptıkları başvurunun kabulünden sonra gerekli şartları yerine getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Uyar, halka satışı arz edilen Yimpaş'ın, grubun 1982 yılında kurulan ilk şirketi olduğunu ve halen 18 bin ortağa sahip olduğunu belirtti. Yimpaş'a bağlı 42 alışveriş merkezinin bulunduğunu kaydeden Uyar, yakında açılacak yeni şubelerle bu sayının 200'e ulaşacağını bildirdi.

Yakında Borsa'da

Satılacak hisselerin nama yazılı olduğunu belirten Dursun Uyar, "şimdilik kaydıyla" Borsa'da satış yapılmayacağını, kısa bir süre sonra bunun da gerçekleşmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Uyar, Yimpaş'ın farklı sermaye modeli nedeniyle Borsa'da satışının bir takım zorlukları olduğunu ifade ederek, bu prosedürün tamamlanmasının ardından satış işlemlerine başlanacağını belirtti.

"Ciddi iş yapan herkesle ortaklık yaparız"

Daha sonra gazetecilerin soruların cevaplandıran Yimpaş Holding Yönetim kurulu Başkanı Dursun Uyar, şirket evlilikleri ile ilgili bir soru üzerine, gerek Türkiye'de gerekse dünya da geleceği gören firmaların ayakta kalacağını, bunun için de güçlü sermaye yapılarına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Yimpaş olarak deklare ediyoruz, bizim üretim alanlarımızda ciddi iş yapan herkesle ortaklık yaparız" dedi.

Uyar, bir başka soruya karşılık olarak da, yakın bir zaman içerisinde internet üzerinden servis sağlayıp, buradan alışveriş imkanının gerçekleşeceğini de açıkladı. Dursun Uyar, enflasyonla ilgili tahminin sorulması üzerine de, "Dileriz hükümetin açıkladığı rakamlar gerçekleşir ama bizim tahminimiz enflasyon yüzde 50'yi zorlar" diye konuştu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...