YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


MHP GRUBUNDA KONUŞAN MHP LİDERİ BAHÇELİ ŞAŞIRTTI

Tek varlık sebepleri 312

MHP lideri Devlet Bahçeli, TCK'nın 312. maddesinin Anayasa'nın 14. maddesindeki düzenlemeye paralellik arzettiğini ifade ederek, "Bizim açımızdan, bu tür bir düzenlemenin varlığı, hem demokrasinin sağlıklı biçimde gelişebilmesi hem de toplumsal düzenin korunması bakımından önem arzetmektedir" dedi.

ANKARA- TCK'nın 312'inci maddesinin değiştirilmesi için hükümetin ANAP ve DSP kanadıyla muhalefet partileri arasında konsensüs sağlanırken, MHP bu konuda yapılan haberlerden bile rahatsız oldu.

Geçtiğimiz gün Yeni Şafak'ın (Bugün Fazilet'e, Yarın MHP'ye) başlığıyla manşetten verdiği haber, Bahçeli'nin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmanın ana konusu oldu. Bahçeli, isim vermeden eleştirdiği gazetemizi 'birileri adına hareket ederek kendi tarafına çekmeye çalışmakla' suçladı. Bahçeli, "Bir kısım yayın organı ve siyasetçiler 'Bugün Fazilet'e, Yarın MHP'ye' diyerek, adeta MHP'yi birileri adına 312. madde ile tehdit edip yanlarına çekebilme hesapları içerisine girmektedirler. Bu çarpık ve pazarlıkçı zihniyet sahipleri bilmelidirler ki, birgün MHP bu ülkenin insanlarını din, mezhep, etnik köken ayrımcılığıyla bölmeye, parçalamaya ya da birbirine düşürmeye meyil ederse zaten varlık sebebini inkar etmiş olur" diye konuştu.

Planlı eleştiri

Bu arada Yeni Şafak'ta yer alan haberin MHP'nin geçtiğimiz Pazartesi akşamı yapılan Başkanlık Divanı'nın da ana gündem maddesi olduğu öğrenildi. MHP'li üst düzey bir yönetici, grup toplantısında yapılan konuşmaların Başkanlık Divanı toplantısında yapılan konuşmaların bir derlemesi olduğunu belirterek, "MHP birgün 312 ile karşı karşıya kalırsa batsın" dedi.

Kapatılan RP lideri Necmettin Erbakan'a verilen ömürboyu siyasi yasağa da atıfta bulunan Bahçeli, yasağın yumuşatılması gerektiğini bildirdi. MHP Grubu yaklaşık 20 günlük bir aradan sonra dün TBMM'de toplandı. 312'nin 'demokratikleşme meselesinin en önemli ve en hayati boyutu haline getirilmesi ve AB'ye girişin ön şartı olarak görüldüğünü kaydeden Bahçeli, bazı çevrelere göre de bu maddenin varlığının Türkiye'de ifade özgürlüğü yokluğunun delili sayıldığına yer verdi.

312'nin gerekliliği

"312. maddenin düzenlediği fiiller ile ifade özgürlüğü ve demokrasi arasında doğrudan bir ilişki kurulması yanlıştır" diyen Bahçeli, "Her demokratik rejimde olduğu gibi, ülkemizde de insanlar arasına sosyal, etnik ya da dinî farklılıkları kullanarak kin ve düşmanlık tohumları ekmeye çalışmak cezasız kalamaz. Ülkemizde, 312. madde ile ilgili zaman zaman yorum farklılıklarının ortaya çıkması ve bunun bazı tartışmaları beraberinde getirmesi, böyle bir düzenlemenin gerekliliğini ortadan kaldırmaz" şeklinde konuştu.

Bahçeli, TCK'nın 312. maddesinin Anayasa'nın 14. maddesindeki düzenlemeye paralellik arzettiğini de hatırlatarak, "Bizim açımızdan, bu tür bir düzenlemenin varlığı, hem demokrasinin sağlıklı biçimde gelişebilmesi hem de toplumsal düzenin korunması bakımından önem arzetmektedir" dedi.

Haber Merkezi


Kağıda basmak için tıklayın.

'312 yarın sizi de biçer'
FP lideri Recai Kutan, hükümet ortakları ve siyasi partilere 312. madde başta olmak üzere anti-demokratik kanunların değiştirilmesi için çağrıda bulundu.
Komşulara terör uyarısı
MGK'nın Pazartesi günü yapılacak toplantısında, Suriye, İran, Yunanistan ve Ermenistan'ın PKK ve Hizbullah'a verdikleri destek masaya yatırılacak. MGK bildirisinde, komşuların uyarılması bekleniyor
Yılmaz: 312 ile diğer yasalar da değişmeli
ANKARA- ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, 312. maddenin değiştirilmesinden yana olduklarını, ancak bununla ilgili diğer kanunlarda da değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. ANAP Meclis Grubu'nun basına kapalı olarak yapılan toplantısında, Hac görevini yerine getirirken, kalp krizi geçirerek hayatını yitiren Siirt milletvekili Nizamettin Sevgili için saygı duruşunda bulunuldu. Sevgili'nin cenaze törenine katılan Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, definle ilgili bilgi sundu. Yılmaz'ın, anayasada yapılması öngörülen ve 23 Mart'ta Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesine başlanacak değişiklik tekliflerinin bir an önce TBMM'den geçirilerek, gündemden çıkarılması gerektiğini kaydettiği öğrenildi. Mesut Yılmaz'ın, Türk Ceza Yasası'nın 312. maddesi konusundaki görüşlerini ifade ederken de, bu maddenin değiştirilmesinden yana olduklarını, ancak münferit bir değişik değil, Terörle Mücadele Yasası, Siyasi Partiler Yasası ve Milletvekili Seçimi Yasası'ndaki benzer düzenlemeleri de içine alan bir bütünlük içinde konunun değerlendirilmesinin daha doğru olacağını anlattığı kaydedildi. Yılmaz, 312. maddenin değiştirilmesinin, cumhurbaşkanı seçimiyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini de vurguladığı ifade edildi. RTÜK Yasası'nı değiştiren taslağın hükümete sunulduğunu, gündemde önemli yasa değişikliklerinin bulunduğunu belirten Yılmaz, TBMM'nin önümüzdeki günlerde de yoğun bir çalışmaya gireceğini söyledi. ANAP grubu, Yalçınbayır'ın Demirel'in adaylıktan çekilmesi gerektiği yolundaki sözlerini de tartıştı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...