YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Memleketimden 'vahşet' manzaraları

N'OLUYORUZ?


Son günlerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ardarda tüyler ürpertici olaylar yaşanıyor.

Önce Erzurum'da henüz 16 yaşındaki bir annenin 5 günlük bebeğinin gayrımeşru olduğu için aile meclisi kararıyla boğularak öldürülmesine tanık olduk. Kanımız dondu. Ve birkaç gün önce 14 yaşındaki kızına tecavüz edecek kadar insanlığı zayıf bir 'baba' ve bu 'baba'ya verilen cezanın çok bulunması yansıdı gazete sayfalarına. Öfkelendik.

Ve dün Eskişehir'den gelen bir haberle irkildik. Henüz yeni doğmuş bir bebek poşete konularak boş bir araziye terkedildi ve soğuktan donarak öldü. Eskişehir'in Mamure Mahallesi, Atalar Caddesi'ndeki boş bir arazide önceki gece hurda kağıt toplayan İbrahim Akyol (41) isimli vatandaş tarafından bulundu bebeğin cesedi. Akyol'un içinde belki kağıt vardır diye açtığı poşetten bebek cesedi çıkmıştı. Sahipsiz bebeğin cesedi şimdi Devlet Hastanesi Morgu'nda belki de hiç ortaya çıkmayacak yakınlarını bekliyor.

Yine dün benzer bir olay da Samsun'un Bafra ilçesinde yaşandı. Trabzon'da oturan Süverkan Peker (19) adlı genç, iki ay önce kaçırarak dini nikahla evlendiği eşi Esma Birel (15)'le birlikte eşinin ailesine bayram ziyaretine gitti. Eşinin ailesiyle birkaç gün geçirme isteği yüzünden çıkan tartışma nedeniyle Süverkan Peker, ekmek bıçağı ile eşini doğradı. Gözü dönmüş koca, kavga esnasında kayınpederi Şakir Birel'i (39) de yaraladı. O şimdi gözaltında.

HAYVANLAR DA PAYINI ALIYOR

Vahşet sadece bunlarla da sınırlı değil. Bu acımazlığı insanlara karşı gösterenler hayvanları da unutmuyor. Kurbanlık için alınan boğa kaçmasın diye baltayla bacaklarını kesen Kayserili kasap hâlâ aranıyor. Ve yer Denizli'nin Baklan ilçesi. İnsanların en sadık dostu olarak bilinen köpekler futbol sahasında mülki amirlerin gözleri önünde birbirini boğazlıyor. Çevre Bakanı Fevzi Aytekin devreye girdi ve Belediye Başkanı hakkında İçişleri Bakanlığı'na, Adapazarı ve Kayseri'de boğalara eziyet edenler hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...