YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


HÜKÜMETİN SORAMADIĞI SORUYU WOLFENSOHN SORDU

Kışı nasıl geçirdiniz

İstanbuldan Gölcük'e geçen Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn, çadır kentte yaşayanların kışı nasıl geçirdikleri ile ilgilendi.

GÖLCÜK- Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Gölcük'te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Devlet Bakanı Hasan Gemici'yle birlikte İstanbul'dan helikopterle Gölcük Donanma Komutanlığı deniz üssü helikopter pistine inen Wolfensohn, Kocaeli Vali Yardımcısı Fahri Keser, Kocaeli Emniyet Müdürü Erdinç Sarıalp, Gölcük Kaymakamı Kemal Karadağ ve Gölcük Belediye Başkanı İsmail Barış tarafından karşılandı. Wolfensohn, daha sonra Dünya Bankası'nın mali desteğiyle 3500 kalıcı konutun yapılacağı Değirmendere'ye geçerek, buradaki Kızılay Çadır kentini gezdi.

Çadır kenti sakinleriyle görüşen Wolfensohn, sol kolu felçli Avni Solak adlı yaşlı bir vatandaşa, kışı nasıl geçirdiklerini, çadırlarda yaşayanların işi olup olmadığını, yeterli yeyecek verilip verilmediğini sordu. Bir çadırda kalan aileyle görüşen ve çadır kentteki çamaşırhaneyi gezen Dünya Bankası Başkanı, depremzedelerin tuvalet ihtiyaçlarını nerede giderdiklerini de öğrenmek istedi. Wolfensohn, buradan da uçakla Ankara'ya gidip Anıtkabir'i ziyaret etti.

TÜSİAD Başkanı evinde ağırladı

İSTANBUL'a önceki gece İsrail'den gelen Wolfensohn, önceki akşam bazı üst düzey yöneticiler, işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle biraraya geldi. Öğle yemeğini Boğaz'da, yatta yiyen Wolfensohn, daha sonra Türkiye Bankalar Birliği'nin düzenlediği toplantıda, "Finansal sektör ve küresel yaklaşımda öncelikler" konulu bir bildiri sundu. Bunun ardından Dünya Bankası yan kuruluşu IFC'nin Esentepe'deki İstanbul Ofisi'ni ziyaret eden ve IFC'nin Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği kokteylde hazır bulunan Wolfensohn'un, akşam da TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun evinde verdiği yemeğe katıldı.




Kağıda basmak için tıklayın.

Dış ticaret SOS veriyor
Mart ayında 2 milyar dolarlık ihracat, 4 milyar dolarlık da ithalat yapıldı. Dış ticaret açığı da, yüzde 202`lik rekor bir artışla, 643 milyon dolardan 1 milyar 942 milyon dolara çıktı.
'BİZLER KRAVATLI KÖLE DEĞİLİZ'
TOBB'da yarış başladı
ANKARA- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin 55. Genel Kurulu, bugün Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu'nda başlıyor. Pazar günü ise MEB Şûra Salonu'nda TOBB konsey seçimleri gerçekleştirilecek. 30 Mayıs Salı günü de konsey başkanlarının seçimi gerçekleştirilecek. TOBB'un 55. genel kuruluna bu kez iki başkan adayı ile gidiliyor. Odalar Birliği başkanlığı için halen bu görevi yürüten Fuat Miras'ın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım adaylıklarını açıklarken, başkan adaylığı için adı geçen Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan daha önce düzenlediği bir basın toplantısı ile aday olmayacağını bildirmişti.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...