YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


'Vekilden tasarruf' kriz çıkardı

Çankaya'daki ilk resepsiyonuna 'tasarruf' gereği milletvekillerini çağırmayan Cumhurbaşkanı Sezer, vekillerin tepkisi üzerine yeni bir resepsiyon düzenledi. Ancak bu kez de vekiller gitmiyor

ANKARA- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyonlar krize dönüştü. Mütevazi yaşantısı ile tanınan Sezer, 16 Mayıs'ta yemin ettikten sonra Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi. Koruma sayısından Çankaya Köşkü'nde çalışan garsonlara kadar her konuda tasarrufa giden Sezer, 16 Mayıs akşamı verdiği resepsiyona da milletvekillerinin tamamını çağırmak yerine liderleri, Meclis Başkanlık Divani Üyeleri ve 5 partinin grup başkanvekillerini çağırdı. Sezer'in bu tutumu bazı milletvekillerini rahatsız ederken, tepkiler Çankaya Köşkü'ne kadar ulaştırıldı.

Geri adım attı ama...

Cumhurbaşkanı Sezer, milletvekillerinin kendisine kızgın olduğunu anlayınca bu kez sadece milletvekillerine ikinci bir resepsiyon vermeye karar verdi. Önümüzdeki hafta salı günü saat 18.00'de gerçekleşecek olan resepsiyona 536 milletvekilini davet eden Sezer, dışardan hiç kimseyi davetli listesine almadı. Sezer'in davranışını bazı milletvekilleri olumlu karşılarken, ilk resepsiyona davet edilmeyen çok sayıda milletvekilini de kızdırdı. Sezer'in davetiyesini alan 50'ye yakın milletvekili daha ilk günden resepsiyona katılmayacağını bildirdi. Bazı milletvekilleri de bu tutumlarını parti yönetimlerine de bildirdiler. DSP, MHP, ve ANAP Grup Başkanvekilleri, resepsiyon krizinin aşılması için milletvekillerini ikna etmeye çalışıyorlar.

Ercan YAVUZ


Kağıda basmak için tıklayın.

Yılmaz'a 'kongre' mektubu

Hükümet Bakü-Ceyhan'ı görüştü
Rusya'nın eline geçmeye başlayan Orta Asya enerji kaynakları konusu hükümet gündemine geldi. Bakü-Ceyhan Boru Hattı konusunu görüşen Bakanlar Kurulu, tüm anlaşmaları TBMM'ye sevketti.
Demirel'in danışmanları da ayrıldı
ANKARA- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görevi bırakması ile birlikte aralarında Meclis eski Başkanı Hikmet Çetin'in de bulunduğu başdanışmanlarından Prof. Bozkurt Güvenç, Ahmet Sarp, Vefa Tanır, Sait Kemal Mimaroğlu, Özel Müşavir Emel Yatmaz ve danışmanlardan Hayrettin Gökdemir görevlerinden ayrıldılar. Cumhurbaşkanı Sezer, nezaketen bazı danışmanlardan ise "görevlerinde kalmalarını" istedi. Cumhurbaşkanı Demirel zamanında Köşk'te danışman olarak hizmet verenler arasında MGK eski Genel Sekreteri Nezihi Çakar, Dinçer Sümer, Mehmet Atay, Devlet eski Bakanı Ekrem Ceyhun, Prof. Dr. Çoşkun Karadeniz, Orman eski Bakanı Vefa Tanır, Arif Hikmet Uğur, M. Necati Güngör, Feridun Sinirlioğlu, Metin Yalman, Ahmet Doğan, G. Ersel Ceyhun, Sabit Güleryüz, H. Mehmet Öztürk, Hakkı Süha İnan, Mustafa Fikri Çobaner, Erdal Gürkan, Şevket Volkan Ediger, Arif Uyan ve Eymür Yörük yer alıyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...