YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


STARLAR CHP'Yİ, EMEKTARLAR DSP'Yİ TERCİH EDİYOR
SOLUN ARTİSTLERİ

STARLAR VE EMEKTARLAR

SANAT dünyasının ünlüleri siyaseti daha çok sol partilerde yürütmeyi tercih ediyor. Yeşilçam'ın ve beyazcamın ünlüleri CHP ve DSP'de siyaset yapmayı tercih ederken, ÖDP'ye kayıtlı ünlüler de azımsanmayacak kadar fazla. Ancak ünlülerin siyasetteki birinci tercihi DSP ve CHP. Solun en büyük partisi DSP ile CHP'de yoğunlaşan ünlüleri birbirinden ayıran en önemli özellik ise, starlar ve emektarlar farkı. CHP'yi tercih eden ünlülerin daha çok starlar olması dikkatlerden kaçmazken, Yeşilçam'ın emektarları DSP'de yoğunlaşıyor.

BİZİMKİLER'İN KATİL'İ CHP'DE

18 NİSAN seçimlerinde yüzde 10 barajına takılarak parlamento dışı kalan CHP'deki ünlüler sanat dünyasının elit tabakasını oluşturuyor. Müjde Ar, Serap Aksoy, Şişli eski Belediye Başkanı Fatma Girik, Kültür eski Bakanları'ndan Fikri Sağlar'ın sinemacı eşi Serap Sağlar, Ressam Bedri Baykam, Bizimkiler dizisinin Katil'i Aykut Oray, yine Bizimkiler dizisinin Kapıcı'sı Cafer'i oynayan Ercan Yazgan, Tarık Akan, Müzisyen Yavuz Top, Müzisyen-Yazar Zülfü Livaneli gibi ünlüler CHP çatısı altında buluşuyorlar.

DUNKOFLAR DSP'İ TERCİH EDİYOR

Sanat dünyasının starları CHP'de yoğunlaşmasına rağmen, bu alanın emektarları hatta figüranları, DSP'yi tercih ediyor. DSP'deki ünlülerin başında 'Deli Yürek'in Ağabey'i Demir Karahan geliyor. Hababam Sınıfı'nın kıkır kıkır güldüren 'Bebek'i veya Bizimkiler'in Pilavcı'sı Tuncay Akça, DSP Ümraniye İl Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Yine 'Bizimkiler'in Dunkof'u Ali Uyandıran ve aynı dizide Dunkoff'un babası rolünü üstlenen Selçuk Uluergüven, filmlerin kötü adamı Hüseyin Zan DSP'de siyaset yapmayı tercih ediyor.

YILDIZLAR TOPLULUĞU CHP

MÜJDE AR (AKTRİST): CHP İstanbul Milletvekili Ercan Karakaş'la birlikte yaşıyor. CHP'ye oy desteği sağlıyor.
FATMA GİRİK (AKTRİST): CHP'den Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. CHP'nin aktif üyelerinden biri.
SERAP AKSOY (AKTRİST): Sinamadaki hayatının yanısıra SODEP eski Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan ile birlikte yaşımasıyla tanınıyor. CHP'ye oy desteği sağlamakla yetiniyor.
SERAP SAĞLAR (AKTRİST): CHP'li eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar'ın eşi. Manisa Tarzanı filmindeki rolü ile tanınıyor. CHP'nin aktif üyelerinden.
BEDRİ BAYKAM (RESSAM): CHP Parti Meclisi Üyeliği yaptı. CHP'de önemli bir yeri bulunuyor. CHP Kurultay delegesi.
AYKUT ORAY (TİYATROCU): 'Bizimkiler'in Katil'i. CHP'nin aktif üyelerinden.
HALİL ERGÜN (AKTÖR): DSP'den İznik İlçe Başkanı oldu. Daha sonra istifa ederek CHP'ye katıldı. Halen CHP'de siyaset yapıyor.
ERCAN YAZGAN (TİYATROCU): Bizimkiler Dizisi'nde Kapıcı Cafer rolünü oynuyor. CHP'ye kayıtlı üye.
ZÜLFÜ LİVANELİ (MÜZİSYEN): CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. CHP Genel Başkanlığı'na adı sıkça geçti. CHP Kurultay delgesi.
TARIK AKAN (AKTÖR): Romantik filmlerin ünlü oyuncusunun CHP'de kayıtları bulunuyor. Bir ara ÖDP ile flort eden Akan'ın ailesinin CHP'li olduğu biliniyor.
RUTKAY AZİZ (AKTÖR): Bir dönem CHP'de yeralan Rutkay Aziz, şu anda ÖDP'de siyaset yapıyor.

EMEKTARLAR DSP'DE


DEMİR KARAHAN (AKTÖR): Cesur Yürek Dizisi'de Mafya babası 'Ağabey' karekterini canlandırıyor. 1994'e kadar DSP Adana İl Başkanlığı yaptı.
TUNCAY AKÇA (AKTÖR): Hababam Sınıfı'nın kıkır kıkır gülen 'bebek'i DSP Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi. DSP'nin kuruluşundan beri parti içinde. Başbakan Bülent Ecevit'in 'Rahşan seninki' diye hitap ettiği biri.
ALİ UYANDIRAN (AKTÖR): Selamsız Bandosu filimindeki rolü ile yıldızı parladı. Bizimkiler dizisinde 'Dunkof' karakterini canlandırıyor. DSP Kadıköy Belediye Meclisi üyesi.
HÜSEYİN ZAN (AKTÖR): Türk filmlerinin kötü karakter oyuncusu. Halen prodüksüyon amirliği yapıyor. DSP Kadıköy İlçe Yönetiminde yer alıyor.
İLYAS SALMAN (AKTÖR): Banker Bilo Filmi ile beğenilen tiyatro kökenli sinema sanatçısı. 1987 yılında DSP Kadıköy İlçe Örgütü'nde görev aldı. Birçok ünlüyü DSP'li yaptı. Ancak kendisi de 1998 yılında DSP'den ayrıldı.
DEMET AKBAĞ (TİYATROCU): Bir Demet Tiyatro isimli tiyatro oyununda 'Lütfiye Abla' rolünü oynuyor. DSP İstanbul İl Yönetimi'nde.
METİN AKPINAR (AKTÖR): Tiyatro Kökenli sinema sanatçılarımızdan. Bir Dönem DSP İstanbul İl Örgütü'nde faaliyetlerde bulundu. Ancak sanat dünyasındaki yoğun işleri sebebiyle partiye sadece oy desteği sağlıyor.
EDİZ HUN (AKTÖR): Aşk filmlerinin yakışıklı jönü Ediz Hun ise ANAP İstanbul milletvekili olarak parlamentoda yeralıyor.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...