T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

BARÇA'LANDIK

İlk yarıda rakip kaleye gidemeyen ve 3 dakikada iki gol yiyerek geriye düşen temsilcimiz, ikinci yarıda tempoyu arttırdı ama Saviola'nın 3. golünden de kurtulamadı.

Fenerbahçe, 6 yıl aradan sonra çıktığı ilk Şampiyonlar Ligi maçında Barcelona'ya 3-0 yenilerek grup maçlarına kötü bir başlangıç yaptı. İlk yarıda etkisiz bir oyun oynayan ekibimiz, rakip kalede bir gol pozisyonu bile bulamadı. Kalesinde rakibine pozisyonlar veren F.Bahçe, topu yere indiren rakibinden ilk golü 25. dakikada Kluivert'ın vuruşundan, ikinci golü ise 3 dakika sonra Andersson'un kafasından yedi. İlk yarının kalan dakikalarında dağılan F.Bahçe'yi Rüştü kurtardı.

Kötü başladık

İkinci yarıda Oktay'ı alarak hücumda şans arayan Fenerbahçe, rakibin oyuna soktuğu 20 yaşındaki Saviola'yı durduramadı. Ümit Özat'ın kademe ve pas hataları arttıkça Barcelona farkı arttıracak pozisyonlar buldu. Rüştü'yü bir kez geçebilen Saviola'nın 66. dakikadaki golü Ümit'in ikramı oldu: 0-3. Son 20 dakikaya girilirken stadın ışıkları söndü ve maça 20 dakika ara verildi. Yeniden başlayan maç tatsız-tuzsuz sona erdi.

Denizli'den Serhat sürprizi

TEKNİK direktör Mustafa Denizli, Rapaiç ve Revivo'nun yanı sıra Serhat'a onbirde şans verirken, Andersson, Hakan Bayraktar, Ali Akdeniz ve Serkan'ı ise 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Sakatlığı düzelmeyen Mert Meriç'le birlikte Oktay ise yedek soyundu. Bu arada F.Bahçe 1996'da İtalya'da 2-0 yenildiği Juventus maçından sonra ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.

Tribünler tıklım tıklım

LİG maçlarına fazla itibar etmeyen Sarı-lacivertli taraftarlar Barcelona maçında tribünleri doldurdu. Yaklaşık 35 bin kişinin izlediği maçtan önce stad girişinde aşırı kalabalıktan izdiham yaşandı. Bu arada Kadıköy Belediyesi, maç nedeniyle dünkü Salı pazarını kurdurmadı. Yoğun bir çalışma içine giren zabıtalar da semtte ve özellikle stat çevresinde seyyar satıcılara göz açtırmadı.

Yönetim taziye ziyaretinde

BAŞKAN Aziz Yıldırım ve beraberindeki yöneticiler bugün saat 13.30'da ABD konsolosluğuna giderek taziye ziyaretinde bulunacaklar. Öte yandan başkan Yıldırım, dün maçtan önce Dereağzı Tesisleri'nde yapımı devam eden boks şubesini ve diğer inşaatları gezdi. Yıldırım, ilgililerden inşaatlar hakkında bilgi aldı.

Leverkusen Lyon'u devirdi

F.BAHÇE ile aynı grupta yer alan iki takımın mücadele-sinde galip gelen taraf deplasmanda Lyon'u 1-0 mağlup eden Leverkusen oldu. Diğer sonuçlar şöyle:

E Grubu: Juventus (İtalya)-Celtic (İskoçya): 3-2, Rosenborg (Norveç)- Porto (Portekiz): 1-2

G Grubu: M.United (İngiltere)-Lille (Fransa): 1-0, Deportivo (İspanya)-Olympiakos (Yunanistan): 2-2

H Grubu: B.Münih (Almanya)-S.Prag (Çek Cum.): 0-0, S.Moskova (Rusya)-Feyenoord (Hollanda): 2-2.

Spor Yazarları
Cengiz Çandar : Salih Sezer :
Büyü'yü Barcelona bozdu El salla Mustafa el salla...
Yunus Akgül : Ali Gümüş :
Ah Fener ah! Gungadin...
Güray Soysal
Böyle spor olmaz olsun
 
12. adam yere serildi 5 Mayıs 2000'den bu yana Kadıköy tartışılmaz üstünlüğü ve efsanesi bir Avrupa maçında tarih oldu. "Seri" diye diye yere serilen F.Bahçe'yi taraftar da kurtaramadı.
PARASIZ SORUNLU VAKUR
Fransa Ligi'nin sonuncusu Nantes'ın Hollanda'da PSV'ye dört attığı maçın kaseti dün gecenin dersi oldu. Lucescu'ya göre "solda sorun yok, ama sağı sormayın"
Cimbom işini bilir
Kaptan Bülent, prim alacaklarının ertelenmesinin takımın havasını bozamayacağını söyledi. Bülent "Böyle maçların havasını bizden iyi kimse bilemez" dedi.
Hami'siz olmuyormuş
İlk üç maçlık periyotta tartışılmaz bir katkı sağlayan ve süper goller atan Hami sakatlanınca Trabzonspor da durdu. Hami'siz takım iki haftada 6 puan bıraktı ve kaptanın muhteşem gollerine muhtaç oldu.
Süper Lig 5.Hafta Puan Durumu

Hidayet ligine dönüyor
ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Sacramento Kings'de oynayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun, New York ve Washington'daki saldırılardan endişelenen ailesinin İstanbul'da kalması yönündeki ısrarlarına karşın, takımı Sacramento Kings'e dönmeye karar verdi. Hidayet, Sacramento Bee adlı gazetenin yazarı Ailene Voisin'a "Çok üzücü bir olay. Ama iyi insanlar da var. Bunu aşacaksınız. Herşey düzelecek" dedi.

19 Eylül 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED