T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

İ Z L E N İ M

Hizmet akışı durdu

Ezelden beri söyleyip durmuşumdur... Bazı yörelerde öylesine önemli isimler, öylesine toplum liderleri vardır ki, tecrübesinden yararlanmak büyük önem ihtiva eder. Yağan yağmurun etkisi, bereketli toprağın sırrı, süt verecek hayvanın, çift sarılı yumurta yumurtlayan tavuğun cinsi, eti lezzetli olan koçu, sahibine muti olabilecek at ve köpeği bilebilenler, kendini hizmete atadığı için halk tarafından sevilen ve her vesile ile potansiyel bir nokta politikacı olarak görülen isimlerden birisi de Kırıkkale İl Genel Meclisi üyesi Hacı Ömer Örsdemir'dir.

Tam 4 dönem arka arkaya il genel meclisi üyeliğine seçilebilmenin kolay olmayacağını takdir edersiniz.. Peki, nedir Sayın Örsdemir'in başarısındaki sır?

Benim tesbit edebildiğim kadarıyle Hacı Ömer Örsdemir halka hizmeti Hakk'a hizmet kabul eden ve rahmetli Özal'ın bu sloganını bir nevi ibadet kabul eden, oylarını aldığı hemşehrilerine mutî, o yörenin köylerine hizmet akışının sağlanmasında ısrarcı olmakla tanınan bir hizmet severdir. Hacı Ömer Örsdemir'i Delice ilçesinde bulup görüşlerini, düşüncelerini alırken, memleketin düştüğü acı ekonomi gerçeğinin nedenlerini de sorduk ve aldığımız cevaplar içler acısıydı:

"Konuşmak neyi halleder?.. Hep konuşuyorlar tamam da, çare bulabilen, milletin ızdırabını dindiren, özellikle köylü ve çiftçinin halinden anlayan yok.. Köye giden hizmetlerde büyük sıkıntı var.

Neydi o eski günler!.. İnanınız bütün dünya ülkeleri ileriye, daha ileriye giderken, Türkiye'nin geride kalması, iktisadi krizin ülkeyi bir baştan diğer başa sarması beni harap ediyor. Valimizin çalışma sistemi, ürettiği ve icat ettiği imkanlar devletimizi idare edenler tarafından da yapılabilse hiç sorun kalmaz. Ancak bizi idare eden devletin tepesindekiler, maalesef hizmet üreteceklerine; çile üretiyorlar, sıkıntı ve problemler üretiyorlar. Bu sorunların üstesinden gelmek, Özallı yıllarda şaha kalkışımızı yeniden gündeme getirmek ve yeni ufuklar, yeni atılımlar gerçekleştirmek en büyük hedefimiz olmalı."

 

Değişime ihtiyaç var Ülkenin sorunları hep tartışılıyor.. Çözüm yolu bulanlar ise pek az... Bir mahalli idareci, bir seçilmiş için en ızdırap verici an da bu işte. H. Ömer Örsdemir de çözüm yollarını biliyor ama, bazı çekinceleri olduğu için "Şimdilik bunları yazma, daha yapacak işlerimiz var, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım" diyor, biz de hak veriyoruz çaresiz kalarak. Ancak, bu ülkede doğruları söylemekten kaçınmayan, devletin ve milletin refah ve saadeti için ölümü bile göze alan nice doğrucular vardır. Bunlardan birisi de Kırıkkale eski il genel meclisi üyesi ve Türkiye İl Genel Meclisi Üyeleri Birliği Denetim Kurulu eski Başkanı Arslan Örsdemir. Seneler öncesinden tanıdığım, daima ilgisini ve desteğini gördüğüm; adeta bir baba şefkati ile bütün günah ve kusurlarıma rağmen beni bağrına basan, Kırıkkale'nin nokta politikacılarından Arslan Örsdemir, dobra dobra konuştu ve Kırıkkaleliler'in tercümanı oldu. "Sorunlar çözülemez değildir... Bu millet büyük, bu devlet güçlüdür. Ancak çözüm yolları doğru istikamette aranırsa, ekonomik kriz de, başka sıkıntılar da bertaraf edilir. Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum; düştüğümüz sıkıntıdan kurtulmak için çare Amerika'da, Avrupa'da değil de, millette aranırsa kısa sürede çözüm yolu bulunur. Örneğin Kemal Derviş dışarıdan para bulmak için gayret gösteriyor, yanlış!.. O parayı benim tüccarım, benim Anadolu halkım hemen bulur. Yeter ki, bu milleti rahat bıraksınlar, güvensinler; bir de sermaye yeşil, kırmızı, beyaz diye ayrılmamalı; inanıyorum ki bu para bulma işini Konya holdingleri bile halleder. Bakınız çok önemli bir şey söylüyorum... Devlet, tedbir ve çare arıyorsa Kırıkkale'ye gelsin! Kırıkkale'ye gelsinler ve Sayın Valimiz Behiç Çelik'ten idari, içtimai, üretim ve hizmet akışının sağlanması konusunda ders alsınlar. Bütün yokluklara ve sıkıntılara rağmen Kırıkkale'ye ve Kırıkkale halkına bu acı reçeteyi nasıl tattırmadığını görsünler ve genel olarak, ülkemiz için de bu reçeteyi uygulasınlar. Herşey bir tarafa... Artık bu millet mevcut siyasi partilerin üst düzey mensupları ve özellikel de genel başkanlarından memnun değil. Dikkat edin, partilerden memnun değiliz demiyorum, liderlerinden rahatsızız. Bir örnek verecek olursak, (ANAP'tan kim memnun olmaz? ANAP demek hizmet demektir) ancak görüyoruz ki bu partinin genel başkanı Mesut Yılmaz hep yanlış yapıyor... Bunun altından kalkamaz... Bu nedenledir ki (değişim şart) partilerden hangisi değişime giderse o parti kazanır. Unutmamak gerekir ki, Anadolu insanının bir beklentisi var... Bu beklenti solda Kemal Derviş'le, sağda ise Sayın Tayyip Erdoğan ve Lütfullah Kayalar'la karşılığını bulur. Bana göre Lütfullah gelirse 'hem vatan kurtulur, hem de Anavatan.'

22 Haziran 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED