T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Egebank'ın sinsi oyunu

TMSF'ye devri 5 ay engellenen Egebank'ın bu süre içinde vatandaştan para toplamak için gazete ve TV'lere 33,6 trilyonluk reklam verip 300 trilyonun üzerinde para kazandığı belirlendi.

Bir süre önce Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Egebank'ın 1999 yılı içinde vatandaştan para toplamak için trilyonlarca lira tutarında reklam harcamasında bulunduğu ortaya çıktı. Bankalar Yeminli Başmurakıbı Sinan Çam, Yeminli Murakıb Serdar Sümer ve yardımcısı Utku Tosun tarafından hazırlanan Egebank raporu İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderiliyor. Egebank tarafından verilen usulsüz kredi miktarlarının da yer aldığı dosya savcılık tarafından bir süre sonra tekrar iade ediliyor. İadeye gerekçe olarak ise yeni Bankalar Kanunu gösteriliyor. Haziran 1999 tarihinde gerçekleşen bu olaylardan bankanın Fon'a devredildiği 22 Aralık 1999'a kadar Egebank, yürüttüğü hızlı reklam kampanyaları ile vatandaştan para toplamaya devam etmesi dikkat çekiyor.

Reklama 33 trilyon

Aradan geçen bir yıl içinde yapılan incelemeler sonucunda Egebank'ın 1999 yılı ikinci yarısında vatandaştan para toplamak için gazete ve televizyonlara trilyonlarca para akıttığı tesbit ediliyor. 1999 yılı içinde 33 trilyon 64 milyarı reklama ayıran Egebank'ın 1 Ocak 1999 tarihinden Fon'a devir tarihi olan 22 Aralık 1999 tarihe kadar 33 trilyon 64 milyar TL reklam giderine karşılık 300 trilyonun üzerinde para topladığı belirlendi.

Aslan payı kartele

Başbakanlık'ın resmi verilerine göre 1999 yılı içinde Egebank'ın reklam pastasından en fazla payı yine kartel medyası alıyor. Verilere göre Egebank aynı yıl içinde en fazla Doğan Grubu'na bağlı kuruluşlara reklam veriyor. Egebank'ın reklam pastasından Kanal D 3 trilyon 608 milyar alırken Hürriyet gazetesi 1 trilyon 254 milyar, Milliyet gazetesi 697 milyar, Radikal 173 milyar CNN Türk 103 milyar TL aldı. Doğan grubunu Uzan Grubu'na bağlı gazete ve televizyonlar izledi. Resmi verilere göre İnterStar 3 trilyon 340 milyar, Star gazetesi 2 trilyon 702 milyar, Kral TV 34 milyar TL aldı. Dinç Bilgin'e bağlı gazete ve televizyonların Egenbank'tan aldığı reklam payı da oldukça fazla.

Verilen reklam çerçevesinde Sabah gazetesi 2 trilyon 7 milyar, ATV 1 trilyon 590 milyar TL, Karamehmet grubuna bağlı gazete ve televizyonlardan ShowTV 1 trilyon 928 milyar ve Akşam gazetesinin 32 milyar TL pay aldığı görülüyor.

 
Batık bankalara örtülü destek
Temizel'in istifasında rol oynayan batık bankaların takipteki 8 katrilyonluk alacaklarının tahsilini kolaylaştıran yasa tasarısının askıya alınması Bankacılık Üst Kurulu'nun işini zora soktu.
Memurun dert kaseti
Popüler şarkılara söz yazan ve bu şarkıları Memur-Sen mitinglerinde okuyan genç sanatçı Gökhan Bilge, yaptığı çalışmaları bir kasette topladı. Memurun sesi şarkılar, önümüzdeki günlerde piyasaya çıkaracak.
Şap mı, afiyet olsun!
İstanbul Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı, şap hastalığı bulaşan hayvanları "birşey olmaz" diyerek yiyenlere, "Afiyet olsun!" dedi.
Gazi'de gerginlik
Altı yıl önce yaşanan "Gazi olayları" Gazi Mahallesi'nde düzenlenen gösterilerle protesto edildi. Gösterilerde 270 kişi gözaltına alındı.
12 Mart 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED