T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Hepimiz 'pop'çu olduk

Akademetre araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda, radyo dinleyicilerinin ağırlıklı olarak Türkçe pop müzik dinlemeyi tercih ettiği ortaya çıktı.

Akademetre araştırma şirketinin reklam ajansları destekli radyo araştırması Radyometre tarafından İstanbul'un 28 ilçesinde 1113 radyo dinleyicisi üzerinde yapılan araştırma sonuçlarına göre, radyo dinleyicilerinin en fazla Türkçe pop müzik dinlediği ortaya çıktı. Buna karşın alışkanlık oluşturmuş radyo istasyonları sıralamasında en çok dinlenen radyo, yüzde 20,4 ile arabesk müzik yayını yapan Kral FM oldu. Araştırma verilerine göre, İstanbullu radyo dinleyicilerinin dinledikleri müzik türü sıralamasında yüzde 22.4 ile Türkçe pop birinci sırada yer alırken, ikinci sırada yüzde 13.2 ile yabancı popun geldiği ortaya çıktı. Yüzde 12.1'lik bir orana sahip olan halk müziği ise dinleme sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Halk müziğini yüzde 11.8 ile Türk sanat müziği ve yüzde 11 ile arabesk müzik takip etti.

Haberlerde TRT FM

Radyometre araştırması verilerine göre, radyo dinleyicilerinin haber dinlemek amacıyla ilk tercihlerini TRT FM'den yana kullandıkları gözlemlendi. Bu veriye göre de, klasik yorumsuz haberciliğin hâlâ dinleyiciler açısından önem taşıdığı ortaya çıktı. Haber programları arasında en çok sevilen ve dinlenilen programın Radyo D'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Babıali Yokuşu ve TRT FM Ana Haber Bülteni olduğu ortaya çıktı. Öte yandan araştırmanın ardından yapılan değerlendirme sonucunda, radyo dinleyicilerinin yüzde 84.2'lik oransal çoğunluğunun müzik dinlemek için radyolara yöneldiği, yüzde 10.5'lik bölümünün ise haber dinlemek için radyolarını açtıkları belirlendi.

'Mehmet'in Gezegeni' rakipsiz

Araştırmaya göre Kral FM'de yayınlanan 'Mehmet'in Gezegeni'nin, yüzde 13.1 dinlenme payı ile en çok dinleyici kitlesine sahip olan radyo programı olduğu ortaya çıktı. Yine aynı radyoda yayınlanan 'Afrikalı Ali', yüzde 7.4 ile en çok dinleyici kitlesi olan ikinci program oldu. Bu kategoride, Radyo D'deki yüzde 6.3'lük dinlenme oranına sahip 'Yastık Sohbeti- Muzo' üçüncü sırada yer aldı.


SEYRİ ŞAHANE
Neden yalnızca Hollywood?
Göynük'ten okuyucumuz Mustafa Aksu'dan bir ekran notu: "TRT 2 de olmasa, dünyada Hollywood'dan başka sinemaların olduğunu anlayamayacağız. Hint, Rus, Alman, Fransız, İngiliz, Japon, Arjantin, Cezayir, İsveç, Macar v.s. Bu ülkelerin sinemaları yok mu? Mutlaka Amerikan filmleri de yayınlanmalı, fakat cinayet ve kovalamacadan ibaret Amerikan filmleri neden daimi olarak, her kanalda filmin her karesini ezberletene kadar yayınlanır?... İşte bunu anlayamıyoruz.

 
18:05/tv8
Akşamüstü eğlencesi
Her akşamüstü tv8'de hayatın içinden konuların yer aldığı, sıcak, gülümseten bir kadın programı izleyenlerle buluşuyor. Ece Uslu sunumunda ekrana gelecek olan program bugün start alıyor. Yönetmenliğini Zeman Göl'ün yaptığı Akşamüstü'nün yapımcısı ise Cemal Karataş. Akşamüstleri hanımlara eğlence vaadeden programda, başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerdeki kültür sanat etkinlikleri, defileler ve yeni eğilimler sunuluyor. Programda Ece Uslu'ya ilk olarak pop müziğin sevilen ismi Deniz Seki konuk oluyor. Uslu ve Seki programda Türkiye'de pop müziğin gelişiminden ve hanımlara yönelik konulardan konuşuyorlar. Programda ayrıca sergi, çiçek, takı, moda bölümleri de yeralıyor.
21:15/ Kanal 7
Toroslar'ın bahtsız köyü
Uğur Arslan ve ekibinin hazırladığı Deniz Feneri'nin bu haftaki durağı, Toroslar'ın eteklerinde yer alan Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Karakılıç köyü. Yıllarca ekip biçtikleri tarlalarına Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından el konulan ve tapuları ellerinden alınan köylülerin dramını yansıtan Deniz Feneri, köylülerin dertlerine ortak oluyor. Köy halkına sağlık taraması yapan ve köydeki yaşlı ve mağdur ailelere, 'Deniz Feneri Gönüllüleri'nin hazırladığı yardımları ulaştıran ekip, bir dramı daha ortaya çıkarıyor. Programda Adana'da üç aylık bebeğini tedavi ettirmek için oturduğu evin briketlerini satmaya kalkan Mustafa Gönüllü ve ailesinin yürek sızlatan hikayesi var.
12 Mart 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED