YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

 


Back to back sosyetesi


Ünlüler batık Etibank'ı çok sevdi. Dinç Bilgin'in Çukurova Grubu'nun bankalarından kullandığı back to back kredilerde Cavit Çağlar'la işbirliği yaptığı ortaya çıktı.


Bankacılık Üst Kurulu tarafından el konulan Sabah Grubu'na ait Etibank'ın, back to back kredilerinde, Dinç Bilgin ile Cavit Çağlar'ın birlikte hareket ettiği ortaya çıktı. Cavit Çağlar ile Dinç Bilgin'in, 12.5 milyon dolarlık back to back kredinin sözleşmesini, müşterek borçlu ve müteselsil kefil olarak imzaladıkları belirlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından, off-shore hesaplarıyla ilgili dosyası İstanbul DGM'ye gönderilen Sabah Grubu'na ait Etibank'ta ilginç bir ortaklık tespit edildi. Bankalar Yeminli Murakıpları'nın incelemelerine göre, Etibank'ın back to back kredilerinde, bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ile Interbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar işbirliği yaptı. Murakıpların tespitlerine göre, Etibank Cukurova Grubu'nun bankaları ile 25 milyon dolarlık bir back to back kredi ilişkisi bulunuyor. Sözkonusu kredinin 12.5 milyon dolarlık kısmına ilişkin Genel Kredi Sözleşmesi, Çağlar ve Bilgin tarafından müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla imzalandı. Murakıpların, kredinin sözleşmelerini de BDDK'ya sunduğu belirtildi.

Etibank ile Demirel ilişkisi...

Sabah Grubu'na ait Etibank ile Egebank'ın sahibi Murat Demirel'in de kredi ilişkisi olduğu belirlendi. Murakıpkaların incelemelerine göre, Demirel Grubu'na ait Otomobilcilik ve Ticaret A.Ş.'ye, Etibank'tan Bank Kapital'in teminatı ile 2 trilyon 903 milyar liralık kredi verildi. Sözkonusu kredi daha sonra, Bank Kapital tarafından kapatılıyor. Ancak, Etibank'ın, Bank Kapital'den anapara ve faiz alacağını tahsil etmeden bir gün önce, Bank Kapital'e toplam alacak tutarı kadar depo yapıyor. Yine, Etibank'ın kredi ilişkisi içinde olduğu firmaların başında Cenajans Grey firmasının da bulunması dikkat çekiyor. Egebank skandalıyla birlikte anılan Cenajans Grey'in bankadan 10.8 trilyon liralık kredi aldığı, sözkonusu kredinin daha sonra aynı miktardaki yeni krediler ile kapatıldığı belirtildi.

Hüseyin ÖZAY


Kağıda basmak için tıklayın.

Enerjide kredi skandalı Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu müfettişlerinin incelemelerine göre, TEDAŞ'ın Dünya Bankası'na taahhhüt ettiği halde kullanmadığı krediden dolayı, taahhüt komisyonu ve faiz ödediği tespit edildi.
Cepte patlama sürecek
Alman Deutche Bank stratejistleri 2005 yılında Türkiye'deki cep telefonu abonesi sayısını 37.5 milyon olarak öngördüler.
'Düşünce'de 2. raunt
'Düşünceye Özgürlük: Herkes İçin' adlı kitabın 77 bin 663 yayıncısı bugün ifade verecek. DGM'ler ve nöbetçi savcılıklar önünde uzun kuyrukların oluşması bekleniyor.
'Matador' öfkelendi
Matador Operasyonu'nda yakalanan ve bin 417 kilogramlık uyuşturucudan sorumlu tutulan Urfi Çetinkaya, sanık sandalyesine oturtulmasına tepki gösterdi.
'Karagümrük çetesi'ne 2 tutuklama Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in, Fatih'te esnaftan haraç istediği gerekçesiyle yakalanan ağabeyi Nejat Ergin ile bir adamı tutuklandı. Nöbetçi 5 No.'lu Yedek Hakimliği'nde sorgulanan Nejat Ergin ve Bayram Özcan, "Çıkar amaçlı oluşturulan silahlı örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanırken, Nesrin Filiz üzere serbest bırakıldı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...