T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Şallı'nın jetonu altı ay sonra düştü!

Bir zamanlar Diyarbakırlılara 'ter kokuyorlar' dediği için gündeme gelen Ebru Şallı'nın, Ümit Aktan'ın 'prototip' hitabını 6 ay sonra farkederek hakaret sayması ilginç bulundu.

Gazetemizin Spor Müdürü Ümit Aktan'ın yazdığı ve anılarının yer aldığı "Spikeriz" isimli kitap yayınlandıktan 6 ay sonra farkedildi. Bir zamanlar "Diyarbakırlılar ter kokuyor" sözleriyle gündeme gelen manken Ebru Şallı ile ilgili yazıların da yer aldığı kitapla ilgili tartışmalar önceki gece TGRT'de yayınlanan bir programda olay oldu. Kendisi ile ilgili yazıları 6 ay sonra farkeden manken Ebru Şallı, programda kendisi için kullanılan "prototip" kelimesine alındı ve stüdyoyu terketti. Canlı telefon bağlantısına katılan ve yazdığı kitapta Şallı için "prototip" dediğini anlatan Aktan; "Ebru Şallı'ya mesleki yetersizliğinden dolayı işine son verildiğini anlatmaya çalıştım" dedi.

Gerginlik nasıl başladı?

Manken Ebru Şallı ile Gazetemizin Spor Müdürü Ümit Aktan arasındaki gerginlik bundan yıllar önce başladı. Aktan bu tanışma faslını, yaklaşık 6 ay önce yayımlanan ve meslek hayatındaki anılarını derlediği "Spikeriz" isimli kitabının son bölümünde anlatıyor. Manken Şallı'yı, TGRT'de Spor Müdürü olarak göreve başladığı gün, 15 kişi ile birlikte görevden aldığını anlatan Aktan, kitabında Şallı ile yaptığı diyaloğu ayrıntıları ile aktarıyor. Mehmet Altın ve Osman Korkmazel'in de şahit olduğu diyalogda Aktan, "Ebru Şallı'ya mesleki yetersizliğinden dolayı işine son verildiğini anlatmaya çalıştım" dediğini belirtiyor. Aradan yıllar geçiyor ve Aktan'ın anılarının yer aldığı "Spikeriz" isimli kitapta, Şallı'dan bahsedilen bölümde geçen "yarı cahiller, bir toplum için çok tehlikelidir" ifadesi Şallı'yı kızdırıyor. Şallı, üstüne alınarak, hakaret ettiği gerekçesiyle Aktan'a 35 milyar liralık tazminat davası açıyor. Bu konu, TGRT'de gündeme geliyor ve canlı yayına telefonla bağlanan Aktan ile stüdyodaki Şallı arasında tartışma yaşanıyor. Aktan "Kitapta yarı cahiller derken sizi kasdetmemiştim. Siz bir prototipsiniz" diyor ve kıyamet kopuyor. Şallı, kendisine "prototip" diyen Aktan'ın "yayın yoluyla hakaret ettiğini" sanıp tartışmayı alevlendiriyor.
PROTOTİP: Temel örnek, asıl örnek (Kaynak: Ötüken yayınları, Okullar İçin Türkçe Sözlük)

'TEHDİTLE SINIF ATLAYAMAZSINIZ'

Daha önce kokain ve DGM'ye akseden Diyarbakır davalarıyla da gündeme gelen Şallı'nın sevgilisi Harun Tan'ın telefonla kendisine küfürler ve tehditler savurduğunu anlatan Aktan'a göre "delikanlılık" bu değil. Aktan, "Benim çalıştığım gazetenin, ders verdiğim üniversitenin, maç anlattığım mekanların adresi belli. Fakat o telefonla küfür ve hakaret ederek delikanlılık gösterisi yapıyor" diye konuşuyor. Tehditle sınıf atlanamayacağını vurgulayan Aktan, "Fayed, Diana ile birlikte aynı arabada ölmelerine rağmen sınıf atlayamadı" diyor.

Anlayış eksikliği

Ümit Aktan konuyla ilgili olarak, "anlayış eksikliği" bulunduğunu söyledi. Aktan, "Benim felsefeme göre, spikerlik yapan kişinin biraz olsun eğitim almış olması gerekir. Ebru Şallı güzel bir kadın, fakat haber okumaya kalkarsa beni karşısında bulur" diye konuştu.

Entelektüel, aklı başında ve bilgi birikimine sahip insanlar adına yapması gerekeni yaptığını kaydeden Aktan, öğretim görevlisi olduğunu söylediği zaman Şallı'nın canlı yayında, "30 senedir anca bunu olmuşsunuz" şeklinde kullandığı ifadeler nedeniyle de dava açacağını belirtti.



13 Ocak 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED