T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

LORANT'IN 9'U TAMAM

Ofansif futbola kanat akınlarıyla prim tanıyan Alman çalıştırıcı, F.Bahçe'nin sağ kanadında üç isimden birini tercih edecek. Rapaiç'de kararsız kalan Lorant'ın sisteminde Serhat'ın işi zor. Ancak genç oyuncular için ışık var.

Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu Werner Lorant, kısa sürede takımının şablonunu çıkardı. Alman çalıştırıcıya göre Strum Graz ve Göteborg ile oynanan iki hazırlık maçından sonra Fenerbahçe'nin 9 bankosu belli oldu. Sarı-lacivertli takımın 3-0'lık galibiyetleriyle sona eren iki maçta da, Lorant'ın gözüne girmeyi başaran Rüştü, Uche, Mustafa Doğan, Zoran Mirkoviç, Johnson, Abdullah, Ogün, Revivo ve Andersson takımın iskeletini oluşturdu. Alman çalıştırıcının tereddüt ettiği sağ mevkide Lazetiç, Fatih ve Ali Güneş forma savaşı veriyor. Solda ise Rapaiç'in henüz hazır olmaması nedeniyle Lorant kararsız kaldı.

GENÇLERE PRİM TANIDI

Genç golcü Serhat ise, Alman hocanın yeni sisteminde yeralmadı. Lorant, forvette Andersson'u banko gösterirken genç oyunculara da yeşil ışık yaktı. Son oynanan Göteborg maçının 21. dakikasında Rapaiç'in yerine Erhan'a şans veren Lorant, bu hareketiyle genç oyuncuları değerlendireceği mesajını verdi. "Efes Cup 2002"de iki maçını kazanan F.Bahçe, dün akşam Werder Bremen'i 2-1 yenen Spartak Moskova ile bugün final oynayacak. Organizasyona katıldığı için 150 bin mark alan ve kampı bedavaya getiren Sarı-lacivertliler, kupayı alırsa 40 bin mark daha ödül kazanacak.

İYİ KONSANTRE OLDUK

Kampı değerlendiren Lorant, futbolcuların performansından memnun olduğunu söyledi. Sadece maçlar için değil futbolcularının antrenmanlarda da çok iyi konsantre olduklarını belirten Alman hoca "Oynadığımız iki maçta futbolcuları tanıma imkanı buldum. Böyle turnuvalarda hedef her zaman kupayı kazanmaktır. Bu maçlar hazırlık döneminin en iyi bölümüdür. Taktik idmanlara da salı gününden itibaren başlayacağız" dedi. Yıldız futbolcu, Abdullah ise kondisyon problemlerinin kalmadığını, şimdi oyun anlayışını geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.

ANDERSSON VE UCHE GENÇLEŞTİ

Lorant öncesi dönemde şans bulduğu halde başarılı olamayan Andersson yeni oyun tarzıyla kanat ortalarında aranan adam oldu. Başarısını kanıtlayan İsveçli golcü, Lorant'ın gözdeleri arasında yeraldı. Bunun yanı sıra uzun süredir formasından uzak kalan Uche de gerek savunmada gerekse ofansif futbola katkısıyla sistemin parçası oldu.

İZİNLER KALDIRILDI

Antrenman programını futbolculara yapılan testlere göre belirleyen teknik heyet, dün oyuncuları bir kez daha teste tabi tuttu. Bu arada Lorant, izin bekleyen futbolcuların hevesini kursağında bıraktı. 14 günlük hazırlık boyunca sadece 1 kez izin yapabilen F.Bahçe, 29 Aralık'tan bu yana 21 idman yapıp 2 maç oynadı. Öte yandan Sarı-lacivertliler, yeni hocalarıyla maç kaybetmezken gol de yemedi. F.Bahçe ayrıca bugün kupayı alırsa Lorant'a bir kupa hediye etmiş olacak.

Spor Yazarları
Bekir Boran:
"İlgililere duyurulur"
 
Başkanlık 10 milyon $
Mart'ta yapılacak başkanlık seçiminde koltuğun maliyeti 10 milyon dolar. Genel sekreter Güreli, "Seçimlerde aday olacak kişi 2001'den kalan 10 milyon dolarlık açığı karşılaması gerek" dedi.
Başkanlık yarışı kızıştı
Seçime hazırlanan Sarı-kırmızılılarda Mehmet Cansun yönetiminde görev alan bazı yöneticilerin Mart ayındaki kongrede başkanlığa aday olacağını açıklayan Özhan Canaydın'a yakınlaşması camiada yeni bir krizin oluşmasına yol açtı.
Trabzon'un yüzü güldü
Bordo-mavililer, devre arasındaki hazırlıklarında oynadıkları son maçı kazanarak galibiyetle tanıştı. S.Sofya ve Bratislava ile berabere kalan Trabzonspor, Makedon Sloga'yı Hami'nin golleriyle geçti.
Süreyya atletizmin Naim'idir
Aldığı başarılar ve özel hayatıyla gündeme gelen Milli Atlet Süreyya Ayhan'a Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön'den destek geldi.
Kartal'ın tatil rehaveti: 1-1
Devre arası hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş, Kumluk Stadı'nın açılış maçında Slovakya'nın Petrzalka takımıyla karşılaştı. Liginde ikinci sırada olan Petrzalka karşısında oyuna tutuk başlayan Siyah-beyazlılar, ilk yarıda poziyon üretemedi. İkinci yarıda da etkili olamayan Beşiktaş, Asper'in 68. dakikada yerini Fevzi'ye bırakmasından sonra 79. dakikada 1-0 mağlup duruma düştü. Kartal, bu gole 85. dakika Nejat'la cevap verince maç 1-1 sona erdi. Beşiktaş, bu maçtan sonra kamp çalışmalarını tamamlayarak dün akşam İstanbul'a döndü.
13 Ocak 2002
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED